«نود اقتصادی»:مدیر عامل ایران خودرو دیزل گفت: با توجه به نبود بودجه کافی برای نوسازی و خرید اتوبوس توسط شرکت اتوبوسرانی، ایران خودرو دیزل بازسازی اتوبوس های فعلی ناوگان اتوبوسرانی را در دستور کار قرار داده است.
«مهدی یونسیان» با بیان اینکه تولید پارسال این شرکت نسبت به سال ۹۶ بیش از ۷۰ درصد رشد داشته، افزود: ظرفیت سالیانه ایران خودرو دیزل ۳۰ تا ۳۵ هزار دستگاه است که اکنون به دلیل برخی مشکلات بهره برداری از همه این ظرفیت امکانپذیر نیست.
وی، برنامه تولید امسال ایران خودرو دیزل را تولید چهار هزار دستگاه خودرو اعلام کرد و گفت: انواع کامیون، کشنده، کامیون سبک، پیکاپ، ون، مینی بوس و اتوبوس در سبد تولیدات این شرکت قرار دارند.
یونسیان خاطرنشان کرد: ایران خودرو دیزل تنها شرکت ایرانی است که توان تولید انواع محصولات تجاری، سنگین و نیمه سنگین باری و مسافری را به صورت همزمان دارد.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل، صرفه اقتصادی و صرفه جویی در منابع مالی را از مزایای بازسازی اتوبوسهای فرسوده برشمرد و گفت: بازسازی اتوبوس و تبدیل آن از شرایط فرسودگی و آلایندگی بالا به خودروی دارای استاندارد آلایندگی یورو سه و چهار بودجهای کمتر از یک سوم خرید اتوبوس نو نیاز دارد که ایران خودرو دیزل با توجه به محدودیت منابع مالی و مشکلات نقدینگی این روش را در دستور کار قرار داده است و اکنون همکاریهایی با شهرداریهای برخی شهرها برای اجرای این پروژه آغاز شده است.
وی با تاکید بر اینکه توان خرید و نوسازی مینی بوس و اتوبوس در شرکتهای خصوصی وجود ندارد، توان نوسازی در این بخش توسط ایران خودرو دیزل را سالیانه ۲ هزار دستگاه عنوان کرد.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل اظهار داشت: اتوبوس شهری در اقتصاد و ساختار حمل و نقل ایران به گونهای است که نوسازی آن نیازمند حمایت مستقیم دولت و اختصاص بودجه و تسهیلات مناسب است.
واردات اتوبوس کارکرده، اقدامی غیرتخصصی و عجولانه
یونسیان، واردات اتوبوس کارکرده را اقدامی غیرتخصصی و عجولانه توصیف کرد و گفت: هر اتوبوس وارداتی دست دوم نیازمند شبکه خدماتی، ابزار مخصوص، آموزش نیروی انسانی و قطعات یدکی است که مستلزم سرمایه گذاری سنگین و قابل توجهی است.
وی اضافه کرد: بازسازی اتوبوسهای فرسوده علاوه بر هزینه بسیار کمتر از واردات دست دوم، شبکه خدماتی مناسبی نیز در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهد.
یونسیان خاطرنشان کرد: اتوبوسهای بازسازی شده تا ۱۲ ماه از مزایای گارانتی نیز بهره مند میشوند.
سهم ایران خودرو دیزل در بازار خودروهای تجاری و سنگین از ۳.۵ درصد در سال ۹۶ به حدود ۱۶ درصد در سال ۹۷ رسید که بیش از پنج برابر است.