با تصمیم اعضای ستاد تنظیم بازار، صادرات خرما از امروز (سه شنبه) تا اطلاع ثانوی ممنوع و قیمت شکر و روغن تثبیت شد.
در نشست ستاد تنظیم بازار مصوب شد که صادرات خرما با هدف کنترل بازار این کالای پرمصرف در ماه رمضان ممنوع شود.
همچنین برپایه مصوبه این ستاد مقرر شد غرفه های منتخب میادین میوه و تره بار، خرما را با قیمتی حداقل 15 درصد پایینتر از قیمت مصوب عرضه کنند.
تثبیت قیمت شکر و روغن در ماه رمضان با هدف حراست از سفره خانوار در این ماه، دیگر مصوبه ستاد تنظیم بازار بود.
پیش از نوسان نرخ ارز در کشور، هر کیلوگرم خرمای پیارم حدود 25 هزارتومان و مضافتی بم 12 هزارتومان به دست مصرف کنندگان می رسید اما اکنون نرخ هر بسته خرمای مضافتی در بازار داخلی بیش از 35 هزار تومان شده است.
ایران با برخورداری از نخلستان های وسیع در استان های خوزستان، کرمان، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر دومین تولیدکننده خرما به لحاظ تولید و سطح زیر کشت و پنجمین صادرکننده این محصول در جهان به شمار می رود.
سالیانه بیش از یک میلیون و 100 هزار تن انواع خرما در 203 هزار و 763 هکتار تولید می شود.
میزان تولید خرما در جهان حدود هفت میلیون و 500 هزار تن برآورد می شود که در یک میلیون و 100 هزار هکتار نخلستان با متوسط عملکردی 6 هزار و 834 کیلوگرم کشت می شود.
مصر، ایران، عربستان، امارات، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی 10 تولیدکننده برتر خرما در جهان به شمار می روند که مصر بیشترین میزان عملکرد و الجزایر بیشترین سطح زیر کشت را در اختیار دارد.
متوسط مصرف سرانه جهانی محصول خرما بیش از یک کیلوگرم برآورد می شود که البته این شاخص در عربستان 34 کیلوگرم و در ایران هفت تا 10 کیلوگرم است.