به گزارش «نود اقتصادی» مرتضی افقه، اقتصاددان با بیان اینکه مشکلات در سال ۹۷ بیش از سالهای دیگر نمود پیدا کرد، میگوید: مشکلات اقتصادی کشور در سال ۹۷ بیشتر نمود پیدا کرد و همچنان ادامه دارد. این مشکلات را به دو بخش میتوان تقسیم کرد؛ یک بخشی از آن ریشهای است و به ساختار سیاسی و ارتباطات ما که به ناچار با کشورهای دیگر برقرار است برمیگردد. طی سی سال گذشته یعنی بعد از جنگ نتوانستهایم خودمان را از تجارت با خارج از کشور برهانیم. به عبارتی دیگر ما طی این سالها هم به فروش نفت وابسته بودیم و هم اقتصادمان نیازمند واردات بود. بنابراین اقتصاد ما به شدت تحتتاثیر تجارت با کشورهای خارجی است که همین به ابزاری برای فشار آمریکا بر ایران تبدیل شده است.
این اقتصاددان، انتصاب مدیران شایسته را در یک اقتصاد از موارد ضروری میداند و دراینباره میگوید: بخش دیگری از مشکلات اقتصادی ما به ناکاراییهای داخلی برمیگردد و من معتقدم دلیل آن این است که اقتصاد و معیشت افراد برای برخی از مسئولان در اولویت نیست. انتصاب مدیرانی که فاقد توانایی لازم هستند باعث میشود که از عوامل تولید، نیروی انسانی و امکاناتمان به درستترین شکل استفاده نکنیم و به نتیجه مطلوبی نرسیم.
افقه تمرکز بر تولید را یک اصل مهم در اقتصاد کنونی میبیند و میگوید: در شرایط فعلی با توجه به تحریم و ناکارایی برخی از دستگاهها، بهترین راه تمرکز بر تولید است. نامگذاری امسال میتواند کمک کند و باید همه امکانات به سمت فضای کسبوکار برود. متاسفانه برای تولیدکننده آنقدر مشکلات ایجاد شده که سرمایهگذاران دیگر رغبتی برای سرمایهگذاری در بخشهای مولد ندارند و سرمایههایشان را وارد بخشهای غیرمولد میکنند که خود این مسئله میتواند مشکلات بیشماری را در اقتصاد کشور به وجود آورد.
وی میافزاید: اگر در زمینه رفع موانع کسبوکار تلاش شود، هم اشتغال وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد و هم تولید ملی افزایش مییابد. متاسفانه من نشانهای بهجز یک شعار در جهت رونق تولید نمیبینم.