به گزارش «نود اقتصادی» مجید تکبیری رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در مورد مزیت و تفاوت های نمایشگاه های بین المللی نسبت به گردهمایی و نمایشگاه های داخلی، اظهار کرد: نمایشگاه های تخصصی با موضوع به خصوصی از یک صنعت برگزار میشود و برخی از تجار معتقداند که اینگونه نمایشگاه ها به علت دربرگیری حضار فعال در آن صنعت می تواند کمک بسیاری در توسعه و تکمیل زنجیره به کسب و کار آنها کند؛ درحالی که در اینگونه نمایشگاه ها تمرکز بر تقویت کیفیت محصولات است.
وی اضافه کرد: البته نمایشگاه های تخصصی جایگاه تثبیت شده ای در صنایع و علوم تجاری دارد اما این فاکتور نمیتواند اثر ویژه ای در توسعه بازار و پیشرفت مجموعههای فعال بگذارد. درواقع شرکت و بهره مندی از نمایشگاه های بین المللی نسبت به گردهمایی تخصصی در اولویت قرار میگیرد؛ چراکه در این نمایشگاه ها زمینه آشنایی با رقبا و شرکای بنگاه های تولیدی را در فضای بازار بین الملل فراهم میکند.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی افزود: شرکتکننده های که محصولاتی را با استاندارد بالا و مرقون بهصرفه تولید می کنند و در چنین محیطی رقابت ها به خود وجه حرفه ای و جدی تری میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران فرصت مغتنم و ارزشمندی برای فعالان اقتصادی است، تشریح کرد: تجار نباید هدفگذاری خود را تنها متکی به بازار داخلی قرار دهند چراکه اگر شرایط رکودی کشور و یا بنا بر هر علتی بازرگانان بازار داخلی خود را از دست بدهند دیگر فرصت جبران و جلب بازار خارجی را پیدا نمیکند.
تکبیری خطاب به برخی از تجاری که اطمینان کافی نسبت به نمایشگاه توانمندی های صادراتی ندارند، توضیح داد: تجاری که ترس و واهمهای از تهدید های دشمنان و شرایط اقتصادی آینده دارند، قادر به شناسایی فرصت های موجود برای گسترش و تقویت کسب و کار خود نیستند.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی مطرح کرد: نظریه و تجربه های اقتصادی تاکید موکدی بر " نگذاشتن همه تخم مرغ ها در یک سبد" دارد؛ بنابراین با اتکا و هدفگذاری فعالان اقتصادی نسبت به بازار داخلی، باید در زمان نوسان های اقتصادی منتظرآسیب جدی به صنعت خود باشند.
تکبیری بیان کرد: نمایشگاه های داخلی در جهت تکمیل ذنجیره تولید، یافتن مواد (متریال) و ارزیابی محصولات کمک شایانی می کند و در گام بعدی بازرگانان با حضور در نمایشگاه های بین المللی فرصت آشنایی با سلیقه ملل مختلف و شناسایی ضعف های خود میشوند؛ همچنین نمایشگاه های بین المللی امکان آشنایی آنها با مشتریان جدیدی که نیاز دائم به واردات محصولی دارند را فراهم می کند.
وی ابراز کرد: بازرگانان برای کشف بازار های نوین ناچار به بازاریابی در کشور های دیگر و یا استفاده از فرصت مغتنم رویداد توانمندی های صادراتی کشور هستند.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی با اشاره به حضور گسترده تجار خارجی از سراسر دنیا در نمایشگاه ایران اکسپو، تشریح کرد: شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو هزینه های تبلیغات و بازاریابی واحد های تجاری را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
تکبیری با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی شرکت در نمایشگاه های خارجی هزینه های یورویی دارد، ادامه داد: بازرگانان با شرکت در نمایشگاه های بین المللی علاوه بر مبالغ سنگین مشارکت، متحمل هزینه های جانبی همانند اقامت در کشور مقصد میشود که این مبالغ با تبدیل به ریال، رقم قابل توجهی است. همچنین احتمال ناتوانی در جذب سرمایه گذار و یا مشتریی هم برای آنها وجود دارد.
وی معتقد است: در راستای فرمایش های رهبری، نمایشگاه توانمندی های صادراتی کشور به منظور کاهش صادرات نفتی و تقویت صنایع تکمیلی توانسته هزینه ها را تا حد زیادی کاهش دهد. همکاری نهاد های دولتی در تقبل بسیاری از هزینه ها سبب فراهم آوری یک نمایشگاه بین المللی با هزینه های نمایشگاه های داخلی و کوچک شده است.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو با بیان اینکه با خدماتی که ارائه میشود، ضریب بازریابی بین المللی افزایش پیدا می کند، اضافه کرد: صنعت نمایشگاهی ایران اکسپو، سیاست های خود را برای سهولت امور صادراتی تدوین کرده است. ازاینرو نمایشگاه توانمندی های صادراتی کشور با برگزاری نشست های B 2 B و حضور میز خدمت وزارت صنعت معدن و تجارت، تیم های مترجم و مشاوران حقوقی رایگان، فضای مناسبی برای به سرانجام رساندن مذاکره های تجار به وجود آورده است.
لازم به ذکر است؛ ستاد برگزاری این رویداد تجار خارجی را به طور هدفمند و در گروه های کالایی مختلف دعوت و ثبت نام کرده است.
تکبیری گفت: هزینه هایی همچون اسکان 3 روز و 2 شب در هتلی پنج ستاره، پذیرایی، تراسفر فرودگاهی و نمایشگاهی به عهده ستاد برگزاری این نمایشگاه است. همچنین برای هیئت های خارجی شرکت کننده تور های گردشگری و صنعتی در نظر گرفته شده است.