«نود اقتصادی»: مدیر عامل اسبق شرکت توزیع برق تهران بزرگ، عمده ترین دلیل قطعیهای مداوم برق در کشور را ناشی از کاهش شدید ضریب ذخیره برق عنوان کرد و گفت که اقتصاد برق کشور دچار چالش عدم تکافوی هزینه برق مصرفی شده که نتیجه آن در نهایت، افت ضریب ذخیره برق تا زیرحد استاندارد بوده است.
سعید مهذب ترابی در گفتگو با «نود اقتصادی» استاندارد معمول ضریب ذخیره برق در بسیاری از نقاط را حدود 20 درصد برشمرد و اظهارداشت که با توجه به رشد بین 6 تا 8 درصدی مصرف برق و عدم تکافوی هزینه سرمایه گذاری در صنعت برق در سالهای اخیر، ضریب ذخیره صنعت برق نتوانسته متناسب با استاندارد معمول حرکت کند و در نهایت منجر به افزایش قطعیهای برق شده است.
به گفته وی، ضریب ذخیره برق کشور در شرایط فعلی با نقطه تولید و مصرف سر به سر بوده است مهذب ترابی، در عین حال تایید کرد که در قطعیهای اخیر برق، عدم پیش بینی درست از رقم رشد مصرف و تولید برق در کشور هم تاثیرگذار بوده است.
مدیرعامل اسبق شرکت توزیع برق تهران بزرگ با بیان اینکه به دلیل کاهش بارندگی، تولید برق در نیروگاههای برق آبی از 10 هزار به 5 هزارمگاوات کاهش یافته است به «نود اقتصادی» توضیح داد که باید وزارت نیرو تمهیداتی را بیاندیشد که تولید 10 هزار مگاوات برق از نیروگاه برق آبی، همواره پایدار باشد حال آنکه اینطور نشده و با افت تولید، دچار کمبود برق هم شدهایم.
وی اظهارداشت که به جای افزایش ظرفیت سالی پنج هزار مگاوات نیروگاه، باید دولت روحانی، تقاضای مصرف را مدیریت می کرد که در عمل هیچ کاری صورت نگرفت.
مهذب ترابی، تنها راه برون رفت از بحران فعلی قطعی برق را مدیریت صحیح مصرف دانست و اذعان داشت که مدیریت تقاضا باید در کشور نهادینه شود، حال آنکه "چیت چیان" وزیر قبلی نیرو در مورد مدیریت تقاضا حرفهای بسیاری زد اما در چهار سال، هیچ کاری صورت نگرفت.
وی گفت که در حال حاضر، 10 میلیون کولر آبی با تکنولوزی مربوط به 50 سال قبل در کشور فعال بوده و ادامه داد که میزان مصرف آب و برق این مقدار کولر وحشتناک بوده و جالب تر اینکه سالانه 800 هزار کولر هم به این آمار اضافه میشود.