«نود اقتصادی»- قطعی‌های مکرر برق در جای جای شهر تهران و در ساعات گرم روز، پایتخت نشینان را به شدت کلافه کرده است.

این احتمال دائما در حال تقویت شدن بوده که روند قطعی برق در گوشه و کنار پایتخت، باز هم ادامه یابد که این موضوع با افزایش دمای هوا در این روزها در ارتباطی مستقیم بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیک مصرف برق در روز دوشنبه (11 تیرماه) به میزان 56 هزار و 532 مگاوات رسیده که این رقم در مقایسه با روز ماقبل از آن که 55 هزار و 432 مگاوات بود، افزایش یک هزار و 100 مگاواتی را در پی داشته است.

ثبت رکورد جدید برای پیک مصرف برق در این شرایط، نگران کننده و یک شاخص منفی بوده و هشداری برای رسیدن شبکه و نیروگاه‌های کشور به حداکثر توان قابل استفاده به شمار می‌رود.

از آن مهمتر، به علت افزایش دما و گرمای هوا، تاسیسات شبکه برق دچار آسیب دیدگی شده و خطوط انتقال و توزیع برق هم دچار اضافه بار شده است.

مجموع این موارد سبب شده که گاه و بیگاه برق مشترکان خانگی در تعدادی از شهرها از جمله پایتخت حتی در ساعات میانی روز هم قطع شود.

وزارت نیرو اعلام کرده که حدود 20 هزار مگاوات مصرف برق کشور به سیستم‌های سرمایشی اختصاص یافته  کرده، حال آنکه این عدد، کل مصرف 4 کشور همسایه بوده که متاسفانه معضل بزرگی است.

در این بین و برای حل بخشی از معضل کمبود برق، به ادارات دولتی ابلاغ شده که در راستای کاهش مصرف انرژی در ساعات 11 تا 16 که منجر به تداوم برق رسانی به مناطق گرمسیر خواهد شد، سیستم‌های برودتی سازمان‌های دولتی در پایتخت از ساعت 13 از سرویس خارج شوند.

به طور قطع با افزایش دما، قطعی گاه و بیگاه برق به میهمان ناخوانده تعداد زیادی از مشترکان برق خانگی تبدیل خواهد شد.

بنابراین انتظار می‌رود که در صورت مستمر بودن چنین پدیده‌ای، شرکت برق منطقه‌ای با اعلام جدول قطعی روزانه، مشترکان را از قطعی برق آگاه سازد.

کمترین مزیت چنین جدول برنامه ای، آگاهی مشترکان از زمان قطعی احتمالی برق، انجام امور روزمره درساعات قبل از قطعی برق و صرفه جویی در مصرف برق برای جلوگیری از قطعی مستمر آن از ناحیه مشترکان برق تهرانی است.