محمدرضا جهان بیگلری، اقتصاددان و عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با «نود اقتصادی» در خصوص انتصاب مدیران سفارشی در بانکهای کشور اظهار کرد: انتصاب مدیران سفارشی بجای مدیران با صلاحیت در هر جا و کشوری فساد آور است. بالاخص اگر این مدیران در جایگاه قوی پولی و بانکی قرار گیرند، آن وقت فساد گسترده فعالیتهای اقتصادی را محدودتر کرده و ایجاد شبکه‌های مافیایی را به همراه دارد.
وی افزود: شرکتها و اشخاصی که به این مدیران وابسته می‌شوند و دسترسی آسان به منابع مالی را در اختیار میگیرند تمام تلاششان را بکار می‌بندند که کشور در رکود اقتصادی باقی بمانند و اقتصاد همچنان در اختیار عده ای خاص قرار داشته باشد و از سود حاصله مدیران منصوب شده و افراد پشت پرده منتفع شوند.
این عضو اتاق بازرگانی گفت: این فساد تا جایی پیش رفته که مدیران بانک مرکزی و سازمان مدیریت هم در انتصاب مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانکها وارد عمل شده و برای رسیدن به خواسته‌های آنها از هر روشی برای فشار به وزیر امور اقتصادی ودارایی استفاده می‌کنند. مدیران سفارشی تعیین شده بانکها نیز به محض دریافت حکم سریعا نسبت به چینش مدیران اعتباری بنا به صلایق و افراد آشنا اقدام کرده و مثلث اعتباری را تشکیل می‌دهند.
جهان بیگلری عنوان کرد: این بدان معنا است که افراد معرفی شده سفارشی بتوانند در اسرع وقت از فیلتر های کارشناسی و اعتباری عبور کنند و دسترسی به منابع پولی را در کوتاه ترین زمان ممکن داشته باشند و حتی کار به جایی رسیده که قبل از احراز گزارش کارشناسی در راستای توجیه یا عدم توجیه طرحها مدیر مربوطه به کارشناسان دستور میدهد که این پروژه را با نظر مثبت و پروژه دیگر را با نظر منفی بررسی کنید و بدین صورت پروژه ها را تفکیک می‌نمایند!
وی بیان کرد: از این طریق رقبا می‌توانند با اعمال نفوذ در این شبکه های مافیایی نسبت به حذف رقیب یا به مرحله ورشکستگی رساندن آن پیش بروند. علی رغم وجود مشکلات متعدد پیش رو از بابت کارشکنی‌های تحریمی در دوران پسا برجام، که بیشتر بانکها حاضر به همکاریهای اقتصادی نیستند، معدود بانکهایی که برای به ثمر نشستن پروژه ها تمایل تامین مالی از خود نشان می‌دهند و آمادگی دارند .بطور مثال پروژه های عامل المنفعه بیمارستانی یا از این قبیل را تامین مالی می‌کنند، ولی این گروههای مافیایی با کارشکنی نمیگذارند که این منابع برای کشور جذب گردد تا جایی که اخیرا هیئت نروژی عنوان نمودند که بانکی را برای سرمایه گذاری و تراکنش مالی در ایران نیافتیم.
جهان بیگلری خاطرنشان کرد: جا دارد برای ریشه کن شدن این گروهها و وابستگی ها در انتصابات سفارشی کمیته ارزشیابی برای کلیه مدیران واعضائ هیئت مدیره بانکها ومدیران ارشد موجود بانکی با حضور نهاد های ذیربط تشکیل تا مدیران با صلاحیت در این نوع سمتهای حساس قرار گیرند و نهادهای نظارتی با دقت بیشتری وارد عمل شوند. لذا تا ریشه فساد در مرحله اول در نهادهای پولی وبانکی کشور خشکانده نشود همچنان از رونق اقتصادی وخروج از رکود نمیشود انتظاری داشت.