«نود اقتصادی»:معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: سالانه 120 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید که موجب حرکت صنایع، تامین ارز (صادرات محصولات) و ایجاد اشتغال می شود.
محمدعلی طهماسبی افزود: نتیجه 120میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در سال، امنیت و افزایش درآمد ملی را به همراه دارد.
به گفته وی، کشاورزی به عنوان بخشی عظیم در اقتصاد ملی می تواند در آینده با تکثیر و تولید نقش قابل توجهی در ارزآوری، صادرات، اشتغال و امنیت در درآمد ملی داشته باشد.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: کشاورزان ثابت کردند بهره وری اگر با دانش همراه و هنرمندانه با آب و خاک رفتار شود، افزایش بهره وری محصول را خواهد داشت.
طهماسبی به نمونه های تولیدات برتر در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: در مناطق سردسیر و معتدل کشاورز نمونه کشور بیش از 13 تن گندم آبی در هکتار برداشت کرده که میانگین برداشت آن در کشور چهار تن و 350 کیلوگرم است.
وی، میزان برداشت گندم آبی توسط کشاورز نمونه کشوری را در مناطق گرم و خشک 12 تن در هکتار بیان کرد و یادآور شد: در گندم دیم نیز بیش از سه تن برداشت شده که میانگین کشوری یکهزار و 50 کیلوگرم در هکتار است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در کشت کلزا نیز کشاورز نمونه بیش از 6 تن از آن را در هکتار برداشت کرده که میانگین کشوری آن سه و نیم تن در هکتار است.
وی، میزان برداشت انگور آبی را 118 تن در هکتار و میانگین کشوری آن را 14 تن بیان کرد و افزود: انگور دیم توسط کشاورز نمونه 20 تن در هکتار بوده که میانگین آن چهار و نیم تن است.
به گفته طهماسبی، سیب درختی درجه ممتاز در دماوند 168 تن در هکتار بوده که میانگین کشوری آن حدود 20 است و انار نیز 95 تن در هکتار و میانگین آن 15 تن می باشد.
وی اظهارکرد: زیتون نیز توسط کشاورز نمونه طارمی در سطح کشور بیش از 40 تن در هکتار برداشت کرده که میانگین آن 2 تن در هکتار است.
این مسئول خاطرنشان کرد: چهارم و پنجم آذر سال گذشته دمای زیر 18 درجه موجب خسارت به باغ های زیتون شد اما با این وجود برداشت در هکتار قابل توجه بوده است.
طهماسبی تاکید کرد: با توجه به خشکسالی امسال 50 درصد نسبت به میانگین سال گذشته کاهش بارندگی در سطح سرزمینی داریم.
وی بر بکارگیری از ماشین آلات خوب و مورد نیاز تاکید کرد و ادامه داد: در زمان حاضر در خط اعتباری مکانیزاسیون خرید هر نوع ادوات کشاورزی در بخش های باغی، زراعی، دامی، آبزیان و بازسازی گلخانه ها امکانپذیر است و تسهیلاتی از سوی دولت فراهم شده است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت:سه و نیم میلیون هکتار گلخانه در دنیا و بیش از 12هزار و 300 هکتار در ایران وجود دارد.
طهماسبی خاطرنشان کرد: برزیل در رویکرد گلخانه ها نخستین کشور و ایران نیز به لحاظ ساخت و ساز دومین کشور دنیاست.
وی تاکید کرد: قرار است در برنامه 10 ساله 48 هزار هکتار گلخانه در کشور ایجاد شود.
این مسئول تاکید کرد: امروزه فقط کشت برخی از محصولات از قبیل گوجه خیار، توت فرنگی و غیره نیست؛ انار، لیموترش، انگور، هلو و دیگر درختان میوه جایی در گلخانه ها دارند.
طهماسبی صرفه جویی 80 تا 90 درصدی در آب و حفظ محیط زیست را از اهداف راه اندازی و رونق گلخانه ها بیان کرد.
وی یادآورشد: بهترین امکانات و تسهیلات برای آبیاری تحت فشار با 85درصد بخشودگی، فرصت ایجاد شده از سوی دولت برای کشاورزان است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه زمان حاضر فصل کشت نهال است، گفت: سرشت نهال، اصالت و سلامت آن باید مطمئن شود تا چهار سال دیگر میوه دهد و باید نهالی که خریداری می شود دارای برچسب باشد.