به گزارش «نود اقتصادی» غلامرضا سلامی، مشاور وزیر راه و شهرسازی درباره گزارش بانک مرکزی مبنی بر کاهش تولید مسکن گفت: طی سالهای گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی، قدرت خرید مردم پایین آمده و در عین حال قیمت مسکن رشد یافته است.
وی با اشاره به اینکه قیمت مسکن در طول سالهای گذشته روند صعودی داشته، افزود: با وجود گران شدن قیمت مسکن شاهد کاهش سرمایهگذاری و تولید در این بخش بودیم و مهمترین دلیل آن رکود حاکم در اقتصاد و فروش نرفتن واحدهای ساختهشده و لوکسی است که قشر متوسط و ضعیف توان خرید آن را ندارند. اکنون دو میلیون و 500هزار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد و تنها افراد پولدار و ثروتمند میتوانند از این واحدها بهره ببرند.
سلامی با اشاره به اینکه مسکن در ایران همیشه دچار یک بیماری بوده و تا زمانی که اقتصاد به نفت متکی باشد این رویه ادامهدار خواهد بود، تاکید کرد: در اقتصاد نفتی زمانی که درآمد حاصل از فروش نفت زیاد میشود بعد از انجام واردات، پول باقیمانده را در بخش مسکن هزینه میکنند و اینگونه عملکردها نشان میدهد هیچ برنامه مشخصی در این حوزه تهیه نشده و همه دولتها کوتاهی کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از دولتهای اصولگرا و اصلاحطلب برنامه کارآمدی در حوزه مسکن نداشتند، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه سالی 270 محله بافت فرسوده باید بهسازی شود، اما به دلیل اینکه هیچ کار بلندمدت و زیربنایی در حوزه مسکن انجام نشده، کار را سخت میکند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سالانه یک میلیون ازدواج داریم، گفت: سالانه حدود 400 هزار واحد مسکن تولید میشود و بر این اساس فقط در این بخش 600 هزار واحد کمبود مسکن داریم.
سلامی با بیان راهکاری در این زمینه اضافه کرد: دولت باید میزان مبلغ تسهیلات و دوره بازپرداخت آن را افزایش و از سوی دیگر خط اعتباری و منابع لازم را در اختیار بانک مسکن قرار دهد تا این بانک دغدغه تأمین منابع را نداشته باشد. همچنین کاهش دوره انتظار سرمایه نیز یکی دیگر از عوامل افزایش قدرت خرید است.