«نود اقتصادی»:عضو هیئت‌مدیره شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران بابیان اینکه اساسنامه شرکت قطار‌‌های حومه ذیل شرکت راه‌آهن در آستانه تصویب است، گفت: سهم‌ ۱۰ درصدی راه‌آهن از فروش گازوئیل ازاین‌پس به قطار‌های حومه‌ای اختصاص می‌یابد.

سعید رسولی اظهار داشت: ‌در برنامه ششم تصویب‌شده است که شرکت قطارهای حومه‌ای ذیل شرکت راه‌آهن ایران تأسیس شود که دراین‌باره پیش‌نویس اساسنامه تنظیم‌ و به دولت ارسال شد، امیدواریم در زمان مقرر در قانون، این شرکت تأسیس شود.

وی گفت: در ایران سهم حمل‌ونقل حومه‌ای در جابه‌جایی‌ها ۲ درصد است، درحالی‌که در اروپا و کشوری مثل آلمان این رقم ۵۵ درصد است. امیدواریم با اقدامات صورت گرفته برای تحقق هدف سهم ۲۰ درصدی راه‌آهن در جابه‌جایی مسافر، از قطارهای حومه‌ای استفاده زیادی داشته باشیم.

عضو هیئت‌مدیره راه‌آهن درباره حمایت دولت از سرمایه‌گذاران قطارهای حومه‌ای و تأمین مابه‌التفاوت نرخ واقعی و فعلی بلیت قطارهای حومه‌ای توضیح داد:وقتی اصل ۴۴ اجرا شد و شرکتی غیردولتی، واگن وارد ناوگان کرد، چطور می‌توان تکلیف کرد که بین تهران تا کرج ۱۵۰۰ تومان بابت یک صندلی قطار دریافت کنند و مابه‌التفاوت نرخ هم توسط همان شرکت پرداخت شود؟ به‌هرحال آن‌ها هم به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی باید توجیه داشته باشند و در همه دنیا حمل‌ونقل به‌ویژه حومه، موردحمایت است.

وی کاهش تلفات تصادفات، کاهش مصرف سوخت و کاهش تولید آلاینده زیست‌محیطی را سه توجیه اصلی توسعه ریلی عنوان کرد و گفت: عددی که برای منافع حاصل از این مدل حمل‌ونقلی نسبت به دیگر مدل‌ها خصوصاً جاده‌ای حساب می‌کنند، این است که جابه‌جایی هر تُن/ تَن کیلومتر توسط راه‌آهن‌ ۷۵۶ ریال منفعت دارد.

به گفته وی،مقدار بار و مسافر جابه‌جاشده در کشور بین سال‌های ۹۰ تا ۹۵ میزان ۲۱۱ میلیون تن بوده است، اما در همین سال‌ها در مسیرهای موازی با ریل ۲۴۲ میلیون تن بار ریل‌پسند جابه‌جا شده است، یعنی باری که امکان انتقال آن با ریل وجود داشته است؛ این ۲۴۲ میلیون تن با فرض رقم ۷۵۶ ریال به عدد ۱۳ هزار میلیارد تومان هزینه می‌رسیم، درحالی‌که این اگر به ریل منتقل‌شده بود، ۱۳ هزار میلیارد تومان عایدی و یا صرفه‌جویی در منافع اقتصادی کشور داشتیم.