به گزارش «نود اقتصادی» دکتر کامران ندری، مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده بانک مرکزی گفت: در کشورهای غربی که روند توسعه‌یافتگی زودتر از کشورهای دیگر رخ داد، مدل‌های اقتصادی زیادی مطرح شد که توانستند به واسطه آن رشد زیادی داشته باشند و ما هم به واسطه رشدی که آنها داشتند مدل اجرا شده را در کشور پیاده کردیم، غافل از این‌که آنها قوانین خود را مبتنی بر این سیاست تنظیم کرده بودند.
وی با بیان این‌که اجرای نادرست یک مدل اقتصادی باعث ناکارآمدی در اقتصاد می‌شود، ادامه داد: افزایش فاصله طبقاتی نتیجه اجرای سیاست‌های غربی در ایران است که زیرساخت آن فراهم نبود. به نظر می‌رسد در کشوری مانند ایران که دارای اقتصاد نفتی است باید امتیازات ویژه برای افراد خاص از بین برود.
ندری تصریح کرد: اکنون برخی افراد به رانت‌هایی دسترسی دارند که وضعیت درآمدی آنها را بشدت افزایش داده و فاصله طبقاتی را در کشور ایجاد کرده است. امتیازات خاص به افراد خاص باعث می‌شود فساد بیشتر شده و این افراد حتی به سیستم پرداخت مالیات هم اعتنایی نداشته باشند.
این کارشناس اقتصادی گفت: سیستم مالیاتی می‌تواند تا حد زیادی بر کاهش ضریب جینی نقش داشته باشد، اما افراد پردرآمد و صاحب رانت، مالیاتی پرداخت نمی‌کنند. در نظام اقتصادی باید هر فردی که درآمد بیشتر دارد مالیات بیشتری پرداخت کند، اما متاسفانه این قانون در کشور ما اجرا نمی‌شود.