به گزارش «نود اقتصادی» ابراهیم جمیلی رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه کشور در خصوص مشکلات صادرات غیرنقتی اظهار کرد: مشکلات صادرکنندگان نمونه برای نقل و انتقال پول خود کمتر از صادرکنندگان معمولی نیست، زیرا باید حجم بیشتر پول را جابهجا کنند. حال آنکه شرایط نقل و انتقال پول باید به کشور تسهیل شود تا از این طریق بتوانیم صادرات خود را توسعه دهیم، اما صادرکنندگان ما هنوز برای دریافت پول خود با مشکلاتی مواجه هستند.
در این میان برخی دیگر از فعالان اقتصادی از نبود زیرساختهای لازم برای صادرات غیرنفتی گله میکنند. ابراهیم جمیلی، رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه کشور در اینباره گفت: صادرات زیرساختهای خود رامیخواهد؛ به طور نمونه برای صادرات به کشور روسیه باید مشکلات رفتوآمد موجود حل و کانتینرهای یخچالدار و کشتی به بخش سیستم حملونقل اضافه میشد و بخش خصوصی خود به تنهایی نمیتوانست کشتی بخرد و یا یخچالهای مورد نیاز را تأمین کند. باید اذعان داشت که امروز نیز تعداد کانتینرهای یخچالدار کشور کمتر از انگشتان یک دست است.
او در ادامه با اشاره به کاهش نرخ سود بانکی در کشور گفت: با کاهش نرخ سود بانکی باید نرخ تسهیلات نیز کاهش یابد و بانکها در تأمین نقدینگی فعالان اقتصادی و مردم نقش بیشتری ایفا کنند.
به گفته این فعال بخش خصوصی بانکها در گذشته علاقهبه همکاری با بخش خصوصی برای ارایه تسهیلات نداشتند اما باید توجه داشت که برای حضور در بازارهای جهانی و رقابت با سایر کشورها نرخ سود کاهش یابد. ایران در حالی با نرخ سود ١٨درصدی صادرات دارد که این رقم در کشور ترکیه ٣درصد است برای پیوستن به wto باید این مسائل را حل کنیم.
جمیلی در ادامه سخنان خود با اشاره به صادرات ١٣,٥میلیارد دلار در ٤ ماهه نخست امسال، افزود: بخش عمده این صادرات تنها به ١٥ کشور صورت گرفته است. جغرافیای صادراتی ما باید افزایش یابد و تلاش کنیم محدوده صادراتی جدیدی برای خود ایجاد کنیم تا در آینده نه چندان دور شاهد افزایش صادرات کالاهای ایرانی باشیم.