به گزارش «نود اقتصادی» دکتر ابراهیم رزاقی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره آینده اقتصاد ایران با سکانداری تیم اقتصادی جدید دولت که با کمترین تغییر اکنون اداره امور اقتصاد کشور را در دست گرفتهاست، گفت: از آنجا که تیم اقتصادی دولت آقای روحانی و برنامهریزان و مشاوران وی در دوره گذشته به امید ارتباط با غرب و ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور برنامه درستی برای اقتصاد تدارک ندیدند، متاسفانه نتوانستهاند طی 4 سال فعالیت نسخه قابل درمانی برای رفع تدریجی فقر، بیکاری و تامین نیازهای مردم بویژه قشر کمدرآمد بپیچند.
وی خاطرنشان کرد: دولتمردان کابینه آقای روحانی متاسفانه در این 4 سال تمام توان خود را صرف ایجاد ارتباط با دنیا کردند که حاصل آن ورود کمترین سرمایه خارجی به ایران بود و از طرفی سفر تجار و بازرگانان به ایران صرفا برای بازدید از بازار کشور آن هم با هدف فروش کالاهای خود بود، این در حالی است که همه بازرگانان و شرکتهای خارجی نتواستند اقدام به انعقاد قراردادهای اقتصادی در ایران کنند.
این اقتصاددان به پیشرفتهای قابل توجه صنایع دفاعی کشور اشاره کرد و گفت: تکیه به توان داخل و اعتماد و اطمینان به استعدادها و قابلیتهای موجود با هدف پیشرفت و توسعه و عدم وابستگی به بیگانگان موجب شده است اکنون کشور از پیشرفتهترین صنایع دفاعی کشور برخوردار باشد. بنابراین اگر در بخش اقتصادی نیز دولت از بخش خصوصی حمایت میکرد و توجه به تولید و اشتغال و توسعه را در نظر میگرفت اقتصاد کشور اکنون با رکود مواجه نبود.
دکتر رزاقی تصریح کرد: نگاه غربگرایانه دولت در چند سال اخیر موجب شد کشور بهجای توسعه و ترقی امتیازاتی را از دست بدهد و کشورهای مقابل بهجای تعامل با ایران شاهد تحریمهای جدید آمریکا و... علیه کشور باشند که این ناکامیها و بیتدبیریها موجب شد سرمایهگذاران خارجی با تردید اقدام به سرمایهگذاری در ایران کنند.
این پژوهشگر اقتصادی گفت: تنها راه توسعه و رونق اقتصاد کشور برنامهریزی درست و اصولی با تکیه بر توان داخل و نیز مبارزه جدی با مدیران فاسد اقتصادی است، چرا که تا زمانی که ساختارها به شکل درست و سلامت اصلاح نشوند نمیتوان رونق اقتصادی را شاهد بود.
وی یکی دیگر از راهکارهای رونق اقتصاد کشور را که مدیران دولتی باید به آن توجه کنند جلوگیری از فروش ارز ارزان به تجار و گردشگران دانست و گفت: فروش ارز ارزان نه فقط به خروج سرمایهها از کشور منجر میشود بلکه ارز ارزان موجب میشود تجار با خرید کالاهای خارجی غیرضروری تولید داخل را به حاشیه برانند و منافع آن فقط جیب عدهای خاص را پر میکند.
این استاد بازنشسته اقتصاد افزود: توجه به اهرم مالیاتی نیز اقدامی است که باید مورد توجه مسؤولان قرار گیرد، چرا که کشور برای اداره امور خود نیازمند درآمد مالیاتی است. بنابراین شناسایی دقیق فعالیتهای اقتصادی و تمرکز بر برچیده شدن اقتصاد زیرزمینی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا اکنون شاهد واردات گسترده کالای قاچاق و فعالیتهایی هستیم که مالیاتی به دولت نمیدهند.
منبع: وطن امروز