«نودِ اقتصادی»- مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اعلام داشت که از سال 89 بدین سو، روند جابجایی مسافر به واسطه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی کاهش جدی یافته است.

حمید رضا شهرکی ثانوی در گفتگو با «نودِ اقتصادی» افزود که میزان جابجایی مسافر به وسیله وسایل حمل و نقل عمومی جاده‌ای در سال 89 نسبت به سال 88 دستکم 2.8 درصد، سال 90 به 89 حدود 7.3 درصد، سال 91 به سال 90 هم حدود 4.4 درصد افت داشته است.

وی ادامه داد که میزان جابجایی مسافر به وسیله وسایل حمل ونقل عمومی جاده‌ای در سال 92  در قیاس با سال 91 حدود 1.6 درصد، سال 93 به 92 حدود 2.1 درصد، سال 94 به سال 93 حدود 9.5 درصد و سال 95 هم در قیاس با سال 94 حدود 5 درصد کاهش داشته است.

مدیر کل دفتر حمل‌و‌ نقل مسافر سازمان راهداری و حمل‌ و‌ نقل جاده‌ای ادامه داد: بیشترین کاهش استفاده از ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی در سال 94 و کمترین آن در سال 92 به ثبت رسیده که درصد تغییرات آن به طور متوسط پنج درصد منفی است.

به گفته شهرکی ثانوی، در سال 89 حدود 270 میلیون جابجایی مسافر صورت گرفته که این رقم در سال 95 به عدد 170 میلیون جابجایی با وسایل حمل و نقل عمومی جاده ای تنزل یافته است و ازخروج یکصد میلیون تقاضای صندلی از بخش حمل‌و‌نقل جاده‌ای خبر داده و در عین حال گفته تعداد سفرها برابرآمار ترددشمارهای جاده‌ای به‌شدت افزایش یافته است.

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، تاکید کرد که کاهش جابجایی مسافر از سال 89 تا سال 95 به وسیله وسایل حمل و نقل عمومی جاده ای در هر سال به صورت میانگین 5 درصد بوده است.

وی، گفت که ضعف در رقابت پذیری،کیفیت خدمات، عدم توجه به استفاده از فناوری های نوین  از جمله دلایل تاثیر گذار بر این امر بوده اند.

شهرکی ثانوی، با بیان اینکه خودروسازان برای  تولید خودورهای شخصی تسهیلات خوبی دریافت می کنند، اظهارداشت که متاسفانه شدت حمایت ازحمل و نقل عمومی جاده ای  درجامعه زیاد نیست.

وی، گفت که در حال حاضر، میزان حمل و نقل جاده ای افزایش یافته اما جابجایی مسافر به وسیله وسایل حمل ونقل عمومی روندی کاهشی دارد.

شهرکی ثانوی گفته است که صنعت حمل‌ و‌ نقل در کشور دچار‌ بیماری بسیار مزمن بوده و مردم به هر علتی از این مجموعه قهر کرده‌اند به طوری که در یک وضعیت پایدار هفت ساله شاهد شیب منفی پنج درصدی در استفاده از ناوگان حمل‌و‌ نقل عمومی هستیم.

شهرکی ثانوی با تاکید بر اینکه بر اساس شاخص نفر-کیلومتر باید مبدا و مقصد سفر کاملا مشخص باشد، افزود: در بحث نفر-کیلومتر همواره کاهش مشاهده شده است، ‌کمترین کاهش این شاخص سال گذشته با 1/2 درصد به ثبت رسید‌ و با تغییرات روی جاده‌ها می‌توان نفر-کیلومتر را جابه‌جا کرد.