به گزارش «نسیم آنلاین»، تسنیم نوشت: علی طیبنیا شامگاه امروز در شصت و چهارمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به پرسشهای فعالان بخش خصوصی اظهار کرد: شرکتهای بورسی موکلف شدهاند که صورتهای سال 95 خود را براساس استانداردهای بینالمللی تنظیم کنند، بقیه شرکتها نیز طی یک برنامه زمانبندی شده بهتدریج باید این کار را انجام دهند، در این ارتباط اختلافی با بانک مرکزی وجود ندارد.
وی در ادامه صحبتهای خود در خصوص تکانههای شدید نرخ ارزی در بازار گفت: با توجه به اینکه نرخ ارز تکانههای شدیدی داشته است و شرایط را برای بنگاههای اقتصادی سخت کرده اما همه کمک میکنند تا شرکتها نجات یابند. دولت و مجلس برای کمک به آنها از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
* نرخ بهره بانکی در کشور ربا نیست
وزیر اقتصاد در ادامه صحبتهای خود در پاسخ به سؤالی درباره نرخ بالای بهره بانکی در کشور و مرکب دانستن آن، گفت: این که بخواهیم فرمول تعیین نرخ بهره بانکی را ربا و مرکب بخوانیم قبول ندارم زیرا جلسات متعددی با حضور کارشناسان زیادی برگزار شد و عموماً بیان کردهاند که فرمول نرخ بهره بانکی مرکب و ربا نیست.
طیبنیا همچنین درباره دلایل بالا رفتن نرخ ارز در بازار گفت: دولت قصد آن را ندارد بازار ارز را دچار شرایط امنیتی کند. شرایط فعلی فارغ از شرایط سال 91 است.
وی افزود: دلایل بالا رفتن نرخ ارز در بازار روشن و متفاوت از سالهای گذشته است و نباید فکر کنیم که بانک مرکزی در این بازار دخالتهای آنچنانی دارد.
وزیر اقتصاد خطاب به بازرگانان گفت: نگران جهش شدید نرخ ارز در بازار نباشید زیرا اکنون در دنیا نوسانات دلار وجود دارد، همچنین بخشی از این نوسانات فصلی بوده و در پاییز شاهد این نوسانات هستیم.
طیبنیا گفت: امیدواریم شرایط نرخ ارز در بازار ثبات داشته باشد، اما این ثبات ممکن است بهمعنای ثبات قیمت نباشد، زیرا بازرگانان از ما انتظار داشتند که نرخ ارز با شرایط تورم یکسان باشد.
وی با تأکید بر اینکه دولت بهدنبال افزایش نرخ ارز برای افزایش درآمدهای خود نیست، گفت: دولت اگر کمی عقل داشته باشد که دارد، میداند که در آستانه انتخابات نباید نرخ ارز را بالا برد، زیرا این امر برای عامه مردم بسیار بااهمیت است.
وزیر اقتصاد گفت: دولت عقل سیاسی دارد و میداند که شرایط فعلی زمان مناسبی برای افزایش نرخ ارز نیست، همچنین یکی از متغیرها در اقتصاد کلان نیز نرخ ارز است.
طیبنیا در ادامه صحبتهای خود درباره خرید و فروش ارز در بانکها گفت: معنی ندارد که خرید و فروش ارز کنار خیابان انجام شود اما بانکها نتوانند خرید و فروش داشته باشند.
وی در پاسخ به سؤال یکی از اعضای اتاق بازرگانی درباره اعمال عوارض صادراتی گفت: این دولت در اوایل کار خود عوارض صادراتی را کاهش داد، بنابراین بهدنبال بالا بردن عوارض صادرات نیستیم و محدودیت برای صادرات نیستیم اما در اقتصاد مقاومتی تأکید شده باید جلوی خامفروشی گرفته شود و بهسمت صادرات با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.