به گزارش «نسیم آنلاین»دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران عملکرد ۳ ساله شورای‌عالی و حوزه معاونت شهرسازی و معماری ایران را به مناسبت هفته دولت تشریح و بر اداره شهرها با هزینه کمتر و با بهره‌وری بالاتر تاکید کرد.

پیروز حناچی با اشاره به خاموش بودن نظارت (مانیتورینگ) در حوزه شهرسازی کشور طی ۸ سال دولت‌های نهم و دهم گفت: در مورد دبیرخانه (شورای‌عالی شهرسازی و معماری و معاونت شهرسازی و معماری) از اصطلاحی تحت‌عنوان خاموش‌کردن مانیتورینگ استفاده می‌کنم. بر این باورم که مانیتورینگ دولت در امور کیفی مخصوصا در حوزه شهرسازی طی ۸ سال خاموش بود. یعنی اتفاقاتی که نباید می‌افتاد در سطح وسیعی رخ دادکه از جمله آنها می‌توان به ساخت و سازهای خارج از حریم و اتفاقاتی که در شمال و رواج بی‌انضباطی در شهر و روستا رخ داد اشاره کرد.

وی تاکید کرد: برگرداندن شرایط در حوزه شهرسازی و معماری به حالت قبل در بیشتر موارد امکان‌پذیر نیست. حداکثر می‌توان آهنگ اتفاقات را کند کرد یا به صفر رساند. بدین معنا برگشتن به وضعیت قبل خیلی از مواقع امکان‌پذیر نیست.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حوزه معاونت شهرسازی و معماری تلاش کردیم مانیتورینگ را روشن کنیم، حساسیت به خرج دهیم، مسیر قبلی را تا جایی که می‌شود کنترل کنیم. این کار چند محور اصلی داشت. نخست آنکه، تهران را به طور خاص مورد بررسی قرار دادیم زیرا اعتقاد داشتیم که تهران جداگانه و به طور خاص، مثل قطاری بود که در طرح تفصیلی از ریل طرح جامع و اسناد بالادست خارج شده و بسیار در تاثیرگذاری دیگر نقاط کشور موثر بود.

حناچی ادامه داد: در بقیه کلانشهرها مثل مشهد، تبریز، اهواز، اصفهان، شیراز نیز مکرر وارد شدیم و در جلسات متعددی که در شورای‌عالی شهرسازی و معماری داشتیم با فشاری که بر مسئولان آوردیم طرح جامع مشهد  را پس از ۱۵ سال به شورای‌عالی شهرسازی و معماری آوردیم و ابلاغ کردیم. در همین رابطه نیز طرح تبریز در دستور کار شورای‌عالی است و پس از آن اهواز را در دستور کار داریم. هرچند که به جهت حمایت‌های اعتباری به شدت تحت‌فشار هستیم و تخصیص‌هایی که هست کفاف حجم ماموریت‌هایی که در کل کشور داریم نمی‌کند و اگر بخواهیم وظایف حاکمیتی خود را به موقع انجام دهیم و موثر باید به اندازه اهمیت آن هزینه کنیم.

حناچی همچنین در مورد طرح انتقال پایتخت گفت: موضوع قانون بررسی و ساماندهی انتقال پایتخت یکی از نتایج تعامل بین دولت و مجلس شورای اسلامی بود. مجلس ابتدا، حکم به انتقال مرکز سیاسی داشت. اما، پیشنهاد ما این بود که مجلس در این مورد حکم بر انتقال مرکز سیاسی نداشته باشد. زیرا اجرای این طرح بار مالی فراوانی را بر دوش دولت می‌گذاشت. پیشنهاد ما این بوده و هست که طرح انتقال مرکز سیاسی پایتخت را تبدیل به فرصتی برای بررسی، آسیب شناسی و ساماندهی مشکلات تهران تبدیل شود که خوشبختانه مورد قبول نمایندگان قرار گرفت و در حال شکل دادن به دبیرخانه آن هستیم.

معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی سامان دادن به طرح‌های گردشگری را از دیگر فعالیت‌های شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران عنوان کرد و افزود: پیش‌تر، تصمیم گرفته شده بود تا مناطق گردشگری به تعداد معدودی شناسایی شوند تا اقدامات و فعالیت‌های عمرانی برای آن مناطق در دستور کار قرار بگیرد. بدین‌معنا قرار بود در کشور ۷ یا ۸ منطقه نمونه گردشگری داشته باشیم. اما به ناگاه در دولت نهم و دهم این تعداد به بیش از ۱۱۰۰ طرح نمونه گردشگری تبدیل شد و ما در دولت یازدهم با این مقدار طرح مواجه شدیم که بسیاری از آنها نیز امکان اجرا شدن نداشت و همه آنها در مناطق زیبا و منحصر به فرد کشور بود و از جمله مناطقی بودند که نباید در آنها به دلیل ویژگی‌های طبیعی که داشتند ساخت و سازی در زمینه گردشگری در آن مناطق رخ می‌داد.

حناچی ادامه داد: در زمینه ساماندهی به مناطق نمونه گردشگری کار جدی با همکاری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری صورت گرفت تا این آمار فراوان از بیش از ۱۱۰۰ به تعداد ۱۰۰ منطقه نمونه گردشگری کاهش پیدا کند که کار بسیار دشواری بود و اگر کمک‌های سازمان میراث‌فرهنگی نبود این اتفاق نیز حادث نمی‌شد.