به گزارش نسیم آنلاین، عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه قراردادها در سفر رییس جمهور به ایتالیا و فرانسه، در حد قرارداد نیست، گفت: اگر مذاکرات با پژو به قرارداد تبدیل شود، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در مورد آن اظهار نظر خواهد کرد.
علی آقامحمدی در مورد سفر رییسجمهور به ایتالیا و فرانسه و امضای قراردادها و اقدامات دولت در تجارت خارجی و اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: اینها در حد قرارداد نیست، طبیعتا گفتگوها و توافقهایی برای انجام قرارداد است.
وی افزود: قرارداد جزئیات می خواهد و باید از لحاظ حقوقی، قیمت و شرایط نافذ شود. درباره اصول کلی با شرکتهای خارجی در این مذاکرات صحبت شده به این معنا که اگر با خودروسازی مذاکراتی انجام دادند با این فرض می توانند قرارداد ببندند که 30درصد محصولات تولید شده صادر شود و تولید داخلی را عمق دهد.
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در مورد اینکه در قرارداد با پژو به ازای تولید هر 100 خودرو 30 خودرو باید صادر شود و در مورد قرارداد تندر 90 هم همین گونه بود که از هر 100 خودرو،20 خودرو صادر شود، گفت: قرارداد تولید تندر مشارکت بود و اصلا موضوع آن با این نوع قرارداد تفاوت می کند.
آقامحمدی ادامه داد: اگر در تولید خودروی تندر90 صادراتی رخ نداد به دلیل تحریم ها بود که برای بازارها و برگشت پول مشکل ایجاد شد ولی در موضوع قرارداد پژو اولا که این موضوع هنوز قطعی نیست و نباید بگویم قرارداد با پژو قطعی شده زیرا زمانی قطعی خواهد شد که همه آن شرایط رعایت و نوشته شود.
وی بیان کرد: دوما در چارچوبی که بحث شده شرایط صادرات 30درصد در آن وجود دارد و طبیعتا وقتی قرارداد را مینویسند بر آن نظارت می شود و خوشبختانه الان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که تشکیل شده، وظیفه دارد این قراردادها را تحت نظارت داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خودروساز داخلی نمی تواند خودش قرارداد را بدون اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نظر دهد، ببندد، اظهار کرد: اگر مذاکرات با پژو به قرارداد تبدیل شود، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در مورد آن اظهار نظر خواهد کرد.
آقامحمدی درباره موضوعاتی که دولت باید در تجارت خارجی در پساتحریم رعایت کند، گفت: باید 800هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در برنامه ششم انجام شود و این به پروژه ها و تولیدات مختلف تبدیل می شود، بنابراین در آنجا سیاست گذاری خواهد شد که کدام محصول کلا باید در ایران تولید شود و کدام با شراکت خارجی تولید خواهد شد و کدام وارداتی است که ایران در آن نقش ایفا نمی کند.
وی تصریح کرد: نکته دیگر این است که یک اطلس همکاری جعرافیایی با کشورها از لحاظ تکنولوژی و واردات و صادرات داریم و نمی توانیم از کشوری واردات داشته، اما صادرات به آن کشور را نداشته باشیم مثلا از کشوری موز وارد می کنیم در مقابل باید صادرات سیب هم وجود داشته باشد که این موضوع الان دنبال می شود