به گزارش «نسیم»، این قرارداد را بهمن صالحی مدیرعامل صانیر و مدیرعامل شرکت هایوِن ارمنستان امضاء کردند.
بهمن صالحی مدیرعامل شرکت صانیر در آئین امضای این قرارداد گفت: در این قرارداد دو شرکت موافقت کردند که این خط را شرکت صانیر با هزینه 107 میلیون یورو احداث کند.
وی افزود: با احداث این خط، ظرفیت تبادل برق بین ایران و ارمنستان از 300 مگاوات به 1000 مگاوات افزایش مییابد و شبکه برق ایران به کشورهای کردستان، روسیه و ترکیه وصل میشود.
صالحی افزود: در این پروژه پیمانکاران ایرانی حضور دارند و منطقه اجرای این پروژه 70 درصد کوهستانی است که در مرز نور روز در ایران نیروگاه سیکل ترکیبی هریس و پشت گل فرج جلفا در عمق خاک ارمنستان و در مرز کردستان وصل میشود.
مدیر عامل صانیر خاطرنشان کرد: عملیات احداث انتقال برق بین صانیر و شرکت پایون ارمنستان به مدت 24 ماه بوده و با راهاندازی این خط حجم تبادلات برق میان دو کشور افزایش مییابد. طرح خط سوم انتقال برق بین ایران و ارمنستان 275 کیلومتر است که به صورت دو مداره احداث میشود.
به گفته وی در کنار این طرح یک پست انتقال برق 400 کیلو ولت در شهر نوروان ارمنستان احداث خواهد شد. همچنین آرام آنانیان مدیرعامل شرکت هایون ارمنستان گفت: استارت این قرارداد مربوط به سال 2006 است اما بنا به مسائلی که هیچ ارتباطی به تحریمها نیز ندارد این قرارداد به تأخیر افتاد و حال مجدداً قرارداد مزبور احیاء شده است.
وی با اشاره به اینکه سرمایه این قرارداد را بانک توسعه صادرات تامین خواهد کرد، گفت: حجم قرارداد این پروژه 307 میلیون یورو است، بنابراین اجرای این پروژه و تأمین تجهیزات توسط صانیر انجام میشود.
به گفته وی، در توافق اولیه مقرر شده بود که 77 درصد سرمایه را بانک توسعه صادرات و 23 درصد آن را صابیر بینالملل تأمین کند.
وی افزود: توقف پروژه به خاطر مسائل سیاسی نبوده است،بلکه بخاطر مشکلاتی که یکی از بانکهای ارمنستانی با بانک توسعه صادرات پیدا کرده بود این پروژه متوقف شده بود، بنابراین در مورد توقف این پروژه نه شرکت ارمنستانی و نه شرکت صانیر مقصر نبوده و نقشی نداشتند.
آنانیان خاطرنشان کرد: با امضای این قرارداد و اجرایی شدن آن، تبادل برق بین ایران و ارمنستان از 300 مگاوات به 700 تا 1000 مگاوات افزایش مییابد بنابراین با احداث این خط علاوه بر افزایش ظرفیت ترانزیت برق، قادر خواهیم بود با ایران هم در روز و هم در شب اقدام به تبادل انرژی کنیم.
به گفته وی، این خط سوم از ارمنستان به کشورهای گرجستان، روسیه و ترکیه نیر وصل میشود.