به گزارش «نسیم»، محمود واعظی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: فیلترینگ هوشمند در کشور پروژه بسیار بزرگی است که هم اینک در مرحله دوم آن به سر می بریم و برای اجرای آن در کنار بهره گیری از خدمات یکی از شرکت های خارجی، از توانمندی پژوهشگران داخلی نیز استفاده خواهیم کرد.
وی افزود:در این زمینه قراردادی با پژوهشگران داخلی و دانشگاه های صنعتی کشور منعقد شده که امیدواریم هرچه سریعتر عملیاتی شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: آنچه مورد نیاز آحاد مردم است، فیلتر نمی شود، اما هر آنچه ممکن است با استفاده از اینترنت منجر به بروز آسیب های اجتماعی شود، موجب فیلتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که با توجه به برنامه زمانبندی و تخصیص تمام بودجه، این پروژه بزرگ تا پایان سال اجرایی شود ، این در حالی است که محدودیتی نیز در تخصیص بودجه برای آن وجود ندارد.
واعظی با اشاره به افزایش انتظارات مردم در زمینه سرعت اینترنت، افزود: طی سه سال گذشته تعداد کاربران اینترنتی کشور از 3.2 میلیون نفر به بیش از 20 میلیون نفر افزایش یافته، ضمن آنکه هیچ محدودیتی در سرعت اینترنت برای انجام امور مختلف پژوهشی، مطالعاتی و دانشگاهی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در این زمینه تلاش شده تا تولید محتوی افزایش یابد، گفت: تولید برنامه های نرم افزاری با پیشرفت محسوسی از سوی دانشمندان و پژوهشگران داخلی انجام شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به 'وام وجوه اداره شده'، ادامه داد: این وزارتخانه در این مرحله 280 میلیارد ریال برای 76 شرکت اختصاص داده است که پس از ارائه درخواست شرکت ها و ثبت نام در مدت کوتاهی تخصیص می یابد و مهلت آن نیز تا سه هفته دیگر تمدید شده است.
وی گفت: در طول این مدت 170 شرکت دیگر متقاضی وام نیز در صف دریافت تسهیلات قرار گرفته اند و اعلام می کنیم هر شرکتی که شرایط لازم را داشته باشد می تواند از وام تخصیص داده شده برای توسعه حوزه ICT استفاده کند.