احمد خدایی با بیان اینکه قیمت بلیت قطارها متناسب با میزان ارایه خدمات به مسافران با یکدیگر متفاوت است، اظهار داشت: هرچند ممکن است قیمت بلیت در برخی از قطارها مثلا در قطارهای زندگی که با استقبال خوبی مواجه شده افزایش یابد، اما فعلا افزایش قیمتی در دستور کار ما برای دیگر قطارها نیست.
وی با اشاره به مزیت راه اندازی قطارهای حومه ای در اطراف کلانشهرها و تهران، افزود: قطارهای حومه ای از مدتها پیش زیر نظر شرکت راه آهن در چهار مسیر حومه ای در تهران آغاز شده و توسعه این قطارها هیچ محدودیتی برای راه آهن ندارد.
خدایی با بیان اینکه راه آهن برای افزایش ظرفیت قطارهای های حومه ای در اطراف تهران برنامه ریزی مناسبی انجام شده است، گفت: هم اکنون قطارهای حومه ای در چهار منطقه پرند، قم، ورامین و هشتگرد برقرار است و از قطارهای خودکششی در این مسیرها استفاده می شود.
قائم مقام شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: برخی از این مسیرها بیش از 30 کیلومتر و برخی دیگر (قم - تهران) که به صورت روزانه و منظم انجام می شود حدود 140 کیلومتر است.
وی با اشاره به مزیت های استفاده از قطارهای حومه ای در تسهیل تردد مردم بین تهران و شهرهای یادشده، گفت: تشکیل شرکت قطارهای حومه ای هم اکنون در دستور کار دولت قرار دارد، اما مسایل مختلف قطارهای حومه ای زیر نظر شرکت راه آهن در حال پیگیری و انجام است.
به گفته خدایی، اصولا قطارهای حومه ای زیانده هستند زیرا قیمت بلیت این قطارها بسیار کمتر از تاکسی و یا اتوبوس و مینی بوس است، لذا شرکت ها برای راه اندازی قطارهای حومه ای آنچنان رغبت نشان نمی دهند و شرکت راه آهن با توجه به ضرورت برقراری سرویس های روزانه، راه اندازی رفت و آمد این قطارها را در حومه تهران در دستور کار خود قرار داده است.
قائم مقام شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: هم اکنون ضریب اشغال صندلی قطار حومه ای قم - تهران حدود 35 درصد است اما به علت نیاز به رفت و آمد این قطارها در حومه پایتخت و سرویس های جانبی آن، بهترین ناوگان خود کششی برای ارایه خدمات به مردم در این مسیرها اختصاص یافته است.
خدایی در پایان در خصوص تامین منابع مالی برقی شدن مسیر تهران - مشهد، یادآور شد: قرارداد برقی شدن این مسیر با چینی ها منعقد شده و هم اکنون در مرحله حل مشکل فایناس مالی آن با شرکت چینی هستیم تا بتوانیم عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم.