
«نود اقتصادی» کسب اطلاع کرد+سند
زیان انباشته بانک کشاورزی به ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید
ابوالفضل مرادی گفت: طیف وسیعی از ظرفیتهای تجاری برای کالاهای ایرانی در قطر وجود دارد که برخی از آنها بالقوه و برخی بالفعل هستند. صادرات مواد غذایی، میوه و تره بار، مصالح ساختمانی و وسایل ساختمانی از ایران به قطر رونق دارد.
دکتر مهدی کریمی تفرشی بیان کرد: وقتی قطر توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس تحریم شد، این تحریم فرصت خوبی برای ما بود که کالاهای صادراتیمان را به این کشور صادر کنیم، آنها هم استقبال میکردند، اما چه کردیم؛ فقط تا ۱۰ روز سمینار و همایش برگزار کردیم که چگونه میتوانیم کالا به این کشور صادر کنیم؛ وقتی داشتیم سمینار برگزار میکردیم، ترکیه ۲۴ ساعته تمام قفسههای فروشگاههای زنجیرهای کشور قطر را پر از کالا کرد؛ واقعا اینها درد است!
محمد شجاع الدینی بیان کرد: در خلأ کنشگری ایران در اقتصاد سیاسی عراق، این نهادها وظیفه مشورتدهی به دولت عراق را در تنظیم سیاستهای تأمین نیازهای غذایی از کشورهای همسایه پیدا کردند. اعمال محدودیت اخیر واردات ۲۵ قلم محصولات کشاورزی ایرانی نتیجه تحلیل این مشاوران آمریکایی بود.
حمید زادبوم ضمن بررسی و تشریح پتانسیل های تجارت بین ۲ کشور ایران و عمان گفت: متاسفانه در حالیکه پتانسیل صادرات کالاهای ایرانی به کشور عمان اکنون سالانه چیزی حدود ۵ میلیارد دلار است، اما رقم واقعی صادرات ایران به عمان سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار بوده است!
هانی فیصلی بیان کرد: کویت فرصتها و پتانسیل بسیار بالایی نسبت به کشورهای دیگر دارد، زیرا بیشترین میزان واردات را میان همه کشورهای عربی دارد و سالانه بیش از ۳۵ میلیارد دلار واردات به این کشور انجام میشود، اما سهم ایران بسیار ناچیز است.