
در سال ۱۴۰۴ رکود در ساخت و ساز ادامه دارد
رویترز نوشت: با وجود تحریمهای ایالات متحده در سالهای اخیر، صادرات نفت تهران در سال ۲۰۲۳، ۵۳ میلیارد دلار و سال قبل از آن ۵۴ میلیارد دلار، عمدتاً در تجارت با چین، بوده است. ایران برای درآمد حیاتی به صادرات نفت به چین وابسته است. به گزارش نود اقتصادی به گفته بن کاهیل، تحلیلگر انرژی در مرکز سیستمهای انرژی و محیط زیست دانشگاه تگزاس، اقدامات تهاجمی ایالات متحده میتواند صادرات ایران را در کوتاهمدت حدود ۷۵۰,۰۰۰ بشکه در روز کاهش دهد.
انتظار میرود مذاکره با آمریکا طولانی باشد و فرایند برداشتن تحریم نفتی ایران کند پیش برود.
علیرضا شجاعی بیان کرد: اینکه میگویند تحریمهای کنونی عجیب و کمر شکن است، اشتباه است. در دوره قبلی تحریمها اساسیتر و قویتر بود. ما در دوره قبل تجربه این مقدار تحریم نفتی و بانکی را با هم نداشتیم. الان میتوان گفت هر تحریمی که در حال رخ دادن است، قابل پیشبینی است و قبلا هم سابقه داشته و این، کار را برای سیاستگذار ما راحت کرده است.
دودانگه گفت: ما باید با هر کشوری که بخواهد با تحریمهای ظالمانه آمریکا همکاری کند، رفتارهای متقابل و متناسبی انجام دهیم. برای این رفتار متقابل نیاز به مطالعه داریم و نمیتوانیم به راحتی در مقابل هر کالایی نگاه مطالعه نشده اعمال کنیم.
میرکاظمی گفت: در حوزه اقتصاد بینالمللی در سال ۸۸ و ۸۹ امکان اینکه بتوانند نفت ایران را یک میلیون بشکه کاهش بدهند، نداشتند. به محض اینکه شرایط اقتصاد بینالمللی عرضه و تقاضای نفت در سطح بینالمللی به گونهای شد که تحریم علیه ایران را انجام دهند، بلافاصله تحریم را انجام دادند.