
بنگاهداری بانکها، عاملی که بحران مسکن را عمیقتر میکند
بیت کوین، اولین رمزارز جهان، به سرعت به ایران رسید و ماجرای آن فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرد. ۵ سال پیش، حسن روحانی، رئیسجمهور وقت، استخراج رمزارزها را قانونی اعلام کرد، اما این تصمیم فشار مضاعفی به شبکه برق و اقتصاد کشور وارد کرد. در حال حاضر، تنها ۵۰ مرکز مجاز با ظرفیت ۲۰۹ مگاوات فعالیت میکنند، در حالی که بیش از ۵۰۰۰ مرکز غیرمجاز با ظرفیتهای بالا به کار خود ادامه میدهند.آیا رمزارزها میتوانند به بهبود اقتصاد ایران کمک کنند یا تنها تهدیدی برای آن هستند؟
احمد راستینه نماینده مجلس : آقای پزشکیان بیش از ۱۰۰ صرافی غیرمجاز رمز ارزی وجود دارد، صرافی داریم که ۸ میلیون کاربر دارد اقتصاد کشور ما همچون اقتصاد جهانی به ارز دیجیتال وابسته است و قانونی در این خصوص نداریم و وزیر اقتصاد و ریاست بانک مرکزی به نوسانگیری دلخوشاند. دولت به جای بازی فیلترینگ لایحهای برای رمز ارزها و اقتصاد دیجیتال ارائه دهد و از بازی سیاسی در بیثبات سازی قیمت ارز برای رسیدن به قیمت پایه ارز در اسفند برای مبنا قرار دادن ارز بازار مبادله سال آینده پرهیز کند.
کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران: در بحثهایمان راجع به تحریم و آثار آن بر حوزه رمزارز صحبت نمیکنیم. سند بانک مرکزی باعث ایجاد اختلال در روند خودتنظیمگری حوزه رمزارز شد.
محمد خدادادی بیان کرد: استخراج کنندگان غیرقانونی رمزارز در حال حاضر ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ مگاوات از برق کشور را سرقت میکنند که ۱/۵ برابر مصرف برق کلانشهری مثل تبریز است.
محمد هادی مذهب جعفری بیان کرد: در رمز ریال بانک مرکزی، پول مردم در اختیار مردم و بانک مرکزی نیست و همه چیز در اختیار بانک جهانی و سازمانهای بین المللی قرار میگیرد!