
در سال ۱۴۰۴ رکود در ساخت و ساز ادامه دارد
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت افزایش صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالاتر و و دانشبنیان و لزوم تنوعبخشی کالاها و بازارهای صادراتی، انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا را فرصتی برای افزایش رقابتپذیری واحدهای تولیدی و صنعتی و مشوقی برای ورود به بازارهای صادراتی عنوان کرد.
اولین موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل (کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس)، توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و مقامات 5 کشور عضو آن اتحادیه و کمیسیون اقتصادی اوراسیا، طی مراسمی در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سنت پترزبورگ روسیه (4 دی ماه 1402) امضا شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این که موافقتنامه ایران با اوراسیا طی دو تا سه سال آینده به تجارت آزاد تبدیل می شود گفت: وقتی در فرآیند زمان تجارت آزاد برقرار می شود کالاها به راحتی بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه تبادل خواهد شد.
اخیرا موضوع اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا مطرح شده است. اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) از سال ۲۰۱۴ و طی توافقی میان کشورهای بلاروس، قزاقستان، روسیه، ارمنستان و قرقیزستان تاسیس شده است. مطابق پیمان این اتحادیه، تعرفه گمرکی در تجارت کالایی بین اعضای آن صفر است.