بانک مرکزی: تطابق تراکنشهای بانکی اشخاص با اسناد و مبادلات الزامی است
حمید زادبوم ضمن بیان ظرفیتها و پتانسیلهای اقتصادی و بازرگانی ایران و ترکمنستان گفت: متاسفانه سهم ما از بازار کشور همسایهمان خیلی پایین است و با اینکه در برخی سالها میزان صادراتمان به ۷۵۰ میلیون دلار رسیده بود اکنون این میزان حدود ۴۰۰-۳۵۰ میلیون دلار است. البته به راحتی و با پتانسیلهای کنونی که اکنون داریم میتوانیم از بازار ۱۰ میلیارد دلاری، ۱ میلیارد دلار را تصاحب کنیم.
حمید زادبوم ضمن بیان پتانسیلهای مشترک اقتصادی بین ایران و ترکیه گفت: این ۲ کشور به دلیل ویژگیهایی که دارند میتوانند بسیار عمیقتر با یکدیگر همکاری اقتصادی داشته باشند. وی گفت: شمش روی، مس، محصولات کشاورزی از جمله اقلامی است که ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات به این کشور دارد و هم اکنون نیز صادرات این محصولات به ترکیه در حال انجام است.
حمید زادبوم بیان کرد: سالانه تنها ۴۰۰ میلیون دلار صادرات به این کشور داریم البته ظرفیت صادراتی خیلی بالاتر از این ارقام است. او ارمنستان را دروازه بازار ۸۸۰ میلیارد دلاری برای تجارت با کشورهای اوراسیا معرفی کرد و گفت: ارمنستان از این منظر برای ایران خیلی مهم است و به همین دلیل نیز باید فعالیتهای اقتصادیمان را با این کشور روز به روز گسترش دهیم.
حمید زادبودم، ضمن تشریح پتانسیلهای تجاری و بازرگانی بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان گفت: بهراحتی میتوانیم سهممان را از بازار ۱۹ میلیارد دلاری این کشور بجای رقم ناچیز سالی ۴۰۰ میلیون دلار، به سالی ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار افزایش بدهیم.
حمید زادبوم ضمن بررسی پتانسیلهای اقتصادی و تجاری ایران و امارات به «نود اقتصادی» گفت: امارات جزء شرکای اول تجاری ایران است و حجم تجارت ایران و امارات بهراحتی میتواند بیشتر از ارقام کنونی باشد.