شنبه هفدهم فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۴۹:۱ بعد از ظهر

اخبار سوریه

کلا دو درصد از تجارت را با سوریه انجام می‌دادیم!

حمیدرضا مقصودی، عضو هیات علمی دانشگاه قم: از لحاظ تجاری، سوریه در اختیار امارات، ترکیه، لبنان و اردن بود. حرکت ایران در منطقه هیچ پیوست فرهنگی و اقتصادی نداشت.

نهادهای ایرانی در سوریه مشغول تخریب یکدیگر بودند!

حسن شمشادی، دبیرکل سابق اتاق بازرگانی ایران و سوریه: در سوریه درگیر این بودیم که هر یک از ۲۲ نهاد ایرانی حاضر در سوریه کار را خودش انجام دهد و دائما در حال تخریب یکدیگر بودیم. هیچ استفاده‌ای از فرصت سوریه نکردیم.

سقوط ۸۶ درصدی GDP سوریه در دهه گذشته

در دهه‌های ۷۰ و ۸۰، سوریه شاهد رشد سالانه ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) بود. این روند تا سال ۲۰۱۰ ادامه داشت، اما با شروع جنگ در سال ۲۰۱۱، همه چیز تغییر کرد. 🔹 حجم GDP سوریه در اوایل دهه ۲۰۰۰ به ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار رسید و در سال ۲۰۱۱ به ۶۷ میلیارد دلار افزایش یافت. اما در ادامه، این رقم به کمتر از ۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت که نشان‌دهنده کاهش ۸۵ تا ۸۷ درصدی است. 📊 اطلاعات دقیق‌تری از دو سال اخیر در دسترس نیست.

فیلم/انتقاد دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه از کمبود امکانات حمل و نقل در گفتگو با «نود اقتصادی» :
پروازها به سوریه محدود است و برای فعالان اقتصادی جا ندارد

حسن شمشادی بیان کرد: پروازها به سوریه محدود است و معمولا برای سفر به سوریه برای فعالان اقتصادی جا ندارند، البته ستاد تسهیل روابط با سوریه تایید اسامی را برای سفر به سوریه را برداشته ولی این کافی نیست، با این وضعیت نمی‌توانیم هیات به سوریه ببریم.

فیلم/عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه در گفتگو با «نود اقتصادی»:
اولویت دولت سوریه خرید کالای ایرانی است ولی ما نمی‌توانیم از این فرصت استفاده کنیم

مجید مهتدی بیان کرد: سوریه برای دولت قبل اصلا مهم نبود و می‌گفتند خودتان بروید تجارت کنید. ما برای حضور در سوریه پشتیبانی نمی‌شویم و کشتیرانی و نظام بانکی هیچ کمکی به ما نمی‌کند.