محمدحسین برخوردار، رئیس مجمع عالی واردات در گفتگو با «نسیم» با انتقاد از افزایش واردات کالاهای لوکس، اظهار کرد: دلیل افزایش واردات کالاهای لوکس طی یک سال گذشته مصوبه معاون اول رئیس جمهور درباره آزادسازی واردات کالاهای لوکس در ماه های نخست فعالیت دولت یازدهم است که اثر آن امروز مشخص شده است.

مصوبه معاون اول واردات کالاهای لوکس را افزایش داد

وی افزود: بسیاری از کالاها از جمله چتر و کلاه و وسایل تزئینی که امروز طبق آمار گمرک در صدر واردات قرار گرفتند ناشی از آزاد شدن واردات کالاهای گروه 10 بوده که در بهمن ماه 92 ابلاغ شده و امروز با توجه به این که در شرایط تحریم قرار داریم برای کشور مشکل ساز شده است.

عضو اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از تبلیغ کالاهای خارجی در کشور به نسیم تصریح کرد: در همه جای ممکلت کالای خارجی تبلیغ می شود، بنابراین انتظار می رود که خرید کالای خارجی در میان مردم بیشتر شود.

برخوردار خاطرنشان کرد: عده ای با فرهنگ سازی غلط خرید کالای خارجی را به مردم تحمیل کرده اند که این مسئله برای آینده تولید کشور خطرناک است.

وی در خصوص نقش مشکلات نظام تعرفه گذاری واردات بر واردت کالاهای لوکس خاطرنشان کرد: بازنگری در تعرفه ها شرایط را برای کاهش واردات اجناس لوکس فراهم می کند، ولی مشکل اصلی در قاچاق بالای این محصولات است که متاسفانه در حال حاضر در کشور غوغا می کند.

رئیس مجمع عالی واردات افزود: اگر 25 میلیارد دلار قاچاقی که اعلام می شود صحت داشته باشد رقم بسیار بالایی است که باید برای کاهش آن برنامه ریزی شود.

افزایش تعرفه ها لزوما جلوی واردات را نمی گیرد

برخوردار در پاسخ به این سوال افزایش تعرفه ها می تواند در کاهش واردات کالاهای غیر ضرور موثر باشد یا خیر بیان کرد: لزوما افزایش تعرفه ها کارساز نیست و گاها مشاهده می شود با افزایش تعرفه بازهم یک کالا از طرق مختلف از جمله قاچاق وارد کشور می شود، بنابراین باید تصمیم اساسی در این زمینه اتخاذ شود.

وی عنوان کرد: مصرف کنندگان با استفاده از پیشرفت تکنولوژی و اتصال به سازمان تجارت جهانی متوجه می شوند که چه اجناسی در بازار وجود دارد و نسبت به مصرف آن ترغیب می شود، بنابراین نمی توان انتظارات مردم را از بین برد ولی باید انتظارات آن ها را به سمت استفاده از کالای ایرانی سوق داد.

رئیس مجمع عالی واردات با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری بر تولید داخل گفت: ما باید روی تجارت و تولید داخل سرمایه گذاری کنیم و تا زمانی که تولید داخل تقویت نشود، مشکل واردات و استفاده از کالای خارجی برطرف نخواهد شد.

سازمان توسعه و تجارت می خواهد به قیمت افزایش، واردات آمار تجارت خارجی را افزایش دهد

برخوردار با انتقاد از بی تفاوتی سازمان توسعه تجارت نسبت به آمار بالای واردات به نسیم بیان کرد: سازمان توسعه تجارت وظیفه دارد که وضعیت تجارت خارجی کشور را به خوبی رصد کند و در اختیار دستگاههای مسئول قرار دهد، اما در حال حاضر این سازمان تنها به دنبال این است که به هر قیمتی میزان تجارت خارجی کشور را افزایش دهد که تبعات افزایش به میزان تجارت خارجی هم می تواند افزایش واردات باشد.

وی واردات کالاهای لوکس را نیز یکی دیگر مشکلات امروز در تجارت خارجی کشور دانست و گفت: در حال حاضر علاوه بر کالاهای لوکس و عتیقه خودروهای لوکسی وارد کشور می شوند که چند برابر این کالاها ارزش دارند و واردات آنها آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد می کند.

رئیس مجمع عالی واردات با اشاره به افزایش اختلاف طبقاتی در جامعه عنوان کرد: افزایش فاصله طبقاتی در جامعه به واردات دامن می زند به شکلی که عده ای برای بهداشت و نیازهای اولیه خود دچار مشکل هستند ولی عده ای دیگر  درآمدهای خیلی خوبی دارند و به فکر جمع آوری کالاهای لوکس هستند.

برخوردار خاطرنشان کرد: وقتی سیستم مالیاتی ارتقا پیدا کند و بتوانیم مالیات مناسبی از ثروتمندان بگیریم ببسیاری از این مشکلات از جمله واردات کالاهای لوکس به مرور برطرف خواهد شد.