مصطفی دارایینژاد در گفتگو با «نسیم» گفت: بازار فعلا راکد و همه چیز سر جای خودش است و قیمتها نیز هیچ تغییری نداشته است، روز گذشته روز افت میوه بود و اصلا هیچ کدام از میوهها اعم از پرتقال، خیار، سیب و کیوی به خوبی به فروش نرسید.
وی ادامه داد: هوا که رو به گرمی میرود، پرتقالها به اصطلاح لک میاندازد، بنابراین پرتقال مازندران را نهایتا میتوانند تا 30 فروردین نگه دارند بعد از آن باید همه را لکه کنند و بیرون بریزند.
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: این مطلب باعث میشود تا عرضه را در این برهه زمانی زیاد کنند، و به همین خاطر هم است امروز بار میوه ماند و شاهد افت بازار میوه بودیم.
اگر جهاد کشاورزی الگوی کشت را اصلاح کند، همه چیز درست میشود
وی در رابطه با کاهش قیمت گوجه بیان داشت: در حال حاضر تولید گوجه زیاد و تقاضا برای آن کم است، از طرفی تولید آن نسبت به سالهای گذشته چند برابر شده است بنابراین بازار نیز کشش این مقدار تولید را ندارد.
دارایینژاد با بیان این مطلب که حتی تا چند وقت پیش کارخانهها نیز گوجه فرنگی را قبول نمیکردند به نسیم تصریح کرد: همه این مشکلات به موضوع نظارت جهاد کشاورزی بازمیگردد، اگر جهاد کشاورزی الگوی کشت را اصلاح کند همه چیز درست خواهد شد.
وی اظهار داشت: این رویهای بسیار اشتباه است که در یک سال ما آن قدرسیب زمینی، گوجه و یا پیاز، فراوان و حتی بدون برنامهریزی برای صادرات آنها کشت میکنیم که کشاورزان ضرر میکنند اما یک سال نیز آن قدر کشت آن محصول کم است که باید جنس وارد کرد.
تنظیم بازار نباید در دست دولت باشد
رئیس اتحادیه بارفروشان تأکید کرد: در همه جای دنیا برای به وجود نیامدن چنین مشکلاتی برنامهریزی میکنند اما متأسفانه در کشور ما هیچ گونه برنامهریزی در این رابطه وجود ندارد. البته وزارت کشاورزی قول داده است که از این به بعد حرف کارشناسان این حوزه را بپذیرد.
وی افزود: این که تنظیم بازار در دست دولت باشد کار اشتباهی است، تنظیم بازار باید در دست متولی میوه یعنی اتاق اصناف که شامل اتحادیهها است، باشد.
دارایینژاد عنوان کرد: اگر اتحادیهها به عنوان متولی میوه در تنظیم بازار ورود پیدا کنند و دولت نیز تنها نظارت داشته باشد این تنظیم بازار موفق خواهد بود.
وی تصریح کرد: نباید دولت در این حوزه یعنی تنظیم بازار، مستقیم وارد عمل شود، مانند امسال که نه تنها موفقیتی در ذخیرهسازی حاصل نشد بلکه مردم نیز به چالش و گرفتاری دچار شدند.
بار قاچاق مانند رشد قارچ در حال افزایش است
وی با ابراز ناراحتی از وجود بار قاچاق گفت: از مرزها بارهای قاچاق وارد میشود و این بسیار بد است. زیرا برای سلامت این بارها نیز تضمینی وجود ندارد.
رئیس اتحادیه بارفروشان اضافه داشت: اگر واقعا کمبودی وجود دارد باید اجازه دهند تا تاجران از راههای قانونی واردات انجام دهند زیرا به این ترتیب هم تعرفه گمرکی و دولتی داده میشود و هم میوه به دلایل بررسی سلامتشان قرنطینه میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما ورود این میوههای قاچاق را به هیچ عنوان قبول نداریم و از مردم نیز میخواهیم که این گونه میوهها را استفاده نکنند زیرا اگر در سلامتیشان مشکلی به وجود بیاید کسی پاسخگو نیست.