علیرضا گرشاسبی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با «نسیم» در خصوص مهم ترین چالش دولت در سال 94 با توجه به تاثیر کاهش قیمت نفت روی بودجه اظهار کرد: در حوزه کاهش قیمت نفت، کاهش درآمدهای ارزی دولت خیلی مهم است، زیرا دولت در اقتصاد ما یکی از خریداران بزرگ است و از این جهت کاهش قیمت نفت روی کاهش مخارج دولت هم اثر می گذارد.
وی با اشاره به ارتباط کاهش قیمت نفت با فرآیند خروج از رکود گفت: کاهش قیمت نفت فرآیند خروج از رکود را کند میکند و از این جهت دولت باید موثر تر عمل کند.
این اقتصاددان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: لحاض کردن اقتصاد مقاومتی یکی از راه های مقابله با اثرات کاهش قیمت نفت است و این یعنی مقام کردن اقتصاد ایران در برابر تکانه های بیرونی و خارجی است.
گرشاسبی گفت: افزایش اشتغالزایی نیز یکی از راه های خروج از این وضعیت است که با افزایش تولید به ویژه در بخش های غیر نفتی ایجاد می شود.
وی ادامه داد: افزایش تولیدات بخش های مختلف به ویژه در بخش های غیر نفتی باعث توسعه صادرات باعث می شود که درامدهای ما از کانال غیر از نفت هم افزایش پیدا کند
عضو هیات علمی موسسه پژوهش های بازرگانی با اشاره به لزوم شناسایی مزیت ها و ظرفیت های اقتصاد داخلی بیان کرد: در مواردی مانند پتروشیمی ها که مزیت نسبی داریم، ولی باید به سمت صنایع پایین دستی برویم که هم اشتغالزایی دارد و هم صادرات را شکل می دهد و ارزش افزوده آن را افزایش می دهد.
گرشاسبی خاطرنشان کرد: در توسعه صادرات باید به دنبال ایجاد مزیت های رقابتی باشیم و این کار در کوتاه مدت عملی نمی شود و باید از کانال های فناوری و بهره وری و نتوع محصولات صادراتی برای رقابت در بازارهای جهانی برنامه ریزی کنیم.