به گزارش «نسیم»، جمشید پژویان در میزگرد تأثیر تحریم‌ها بر اقتصاد که امروز به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت:‌ کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا ذخایر نفت زیادی نیز دارند، اما نفت خود را به راحتی در جهت رشد اقتصادی استفاده می‌کنند، زیرا اقتصاد روان و آماده‌ای دارند، برعکس کشور ما و حاشیه خلیج فارس عمل می‌کنند.

این اقتصاددان بیان کرد: کشورهای خلیج فارس، کوچک هستند، زیرا ظرفیت آنها نیز کم بوده، اما کشور ما با 75 میلیون جمعیت، همین میزان تقاضا را نیز دارد و 100 میلیارد دلار واردات مشاهده می‌شود، یعنی اینکه اقتصاد کاملاً ظرفیت را دارد که رشد حتی در سطح دو رقمی را تجربه کند.

وی لازمه چنین رشدی را طرف تقاضا دانست و گفت: در کشورهای توسعه‌یافته تمام تلاش این است که ایجاد تقاضا صورت گیرد، اما در اقتصاد ما تقاضا وجود دارد، سمت عرضه با مشکل همراه است.

پژویان با بیان اینکه مشکلی از قدیم بوده و داریم که قیمت‌های نسبی در اقتصاد اشاره کرد و گفت: این قیمت‌ها علائم غلط به اقتصاد می‌دهند و صنایع ما را فرسوده و انرژی‌بر نگه داشته و همچنین بقیه شاخص‌ها نیز همین مشکل را دارند. امروز قیمت پول و سودی که بانک می‌دهد و گفته می‌شود زیاد است 28 درصد بوده، اما با سود بازار قابل مقایسه نیست.

این اقتصاددان با بیان اینکه نرخ بازده سرمایه‌گذاری در صنعت 7 درصد است، تصریح کرد: این نرخ در بخش تجارت و ساختمان 400 درصد است، چگونه می‌توان انتظار داشت در صنعت سرمایه‌گذاری صورت بگیرد و رشد پایدار و بادوام داشته باشیم، اینها مشکلات اساسی در اقتصاد است؛ یعنی اگر جاده هموار شود و اتومبیل بهتری جایگزین کنیم می‌توان با سرعت مناسب حرکت کرد، زیرا منابع کم نداریم.

وی تأکید کرد: مدیریت اقتصادی کشور، اشتباه و غلط است.