به گزارش «نسیم»، بیانیه کنگره ملّی اقتصاد مقاومتی شامل گزاره ها و ملاحظات راهبردی برای پیاده سازی و اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در پایان مراسم ارائه شد.
1-توسعه گفتمان و تصویرسازی درست از اقتصاد مقاومتی و تبدیل آن به مطالبه از دستگاه های مخاطبِ این سیاست¬ها با بسیج همه ظرفیت¬ها بویژه سرمایه انسانی، اقتصادی، علمی و فرهنگی کشور، با عزم و اراده ملی و کوشش برنامه ریزی شده ی جمعی برای برنامه¬های بلندمدت و نتایج زودبازده، به عنوان الزام اساسی پیاده¬سازی سیاست¬های کلی اقتصاد مقاومتی.
2- تبدیل مزیت های طبیعی کشور (ثروت های خدادادی) به سرمایه های فزاینده اقتصادی و تشویقِ فرهنگِ کار و تلاش مضاعف، اصلاح الگوی مصرفِ منابع و توانمندسازی جوانان و ظرفیت سازی ملی با بهره گیری از مدیریت جهادی در خلق و دانش بنیان کردن تولیدِ ثروت ملّی برای مقابله با جنگ تمام عیار اقتصادی خارجی دشمن.
3- سازماندهی و حمایت از بنگاه های پیشروِ اقتصادی کشور، برخوردار از توان رقابتی، نوآوری و تنوع در ارائه خدمات و محصولات، بمنظور پیوند ظرفیت¬های اقتصاد ملّی با اقتصادهای مکملِ کشورهای همسایه و منطقه¬ و انتخاب شرکای راهبردی باتوجه به تحولات اقتصاد جهانی در سطح بین¬الملل.
4- یکپارچه سازی سرمایه های علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در اولویت های جغرافیایی کشور با استفاده از مزیت های مناسب، مانندِ توسعه دریامحور درجنوب و شمال کشور در طی برنامه های پنجساله.
5- تهیه نقشه راهِ اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، توسط قوای سهگانه و تدوین قوانین و مقررات و تخصیص منابع برای تحقق اهداف و برنامه ها و پاسخگویی مسئولان در بخش¬های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور.
6- اختصاص درآمدهای حاصل از فروش سرمایه های معدنی به صندوق¬های توسعه و ثبات اقتصادی به منظور شکل¬دهی به جریان¬ مستمر و پایدار تأمین مالی برای مردمی¬سازی فعالیت های تولیدی و سرمایه¬گذاری دانش بنیان و صادرات گِرایِ محصولات و خدمات فنی دربازارهای منطقه ای و جهانی.
7- اصلاح الگوی تخصیص منابع ملی در حوزه های انرژی، آب، غذا، دارو و نیروی انسانی، همراه با رشد مستمر، بهینه کردن مصرف، حذف رانت ها و بهبود ساختار اقتصاد ملی، رشد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره¬های عرضه با متنوع سازی و نوآوری خدمات و محصولات.
8- اصلاح اجرای سیاست ها و برنامه های هدفمندسازی یارانه¬ها درجهت استقرار کامل نظام عدالت اجتماعی فراگیر و جامع، برای همه اقشار جامعه و کاهش آسیب پذیری زندگی همه اقشار به ویژه محرومان و نیازمندان.
9- عزم ملی مسئولان و مدیران و فعالان مردمی و همچنین تقویت رویکرد کارآفرینی با تأکید بر نوآوری اجتماعی و سازمانی، شبکه¬سازی، ثروت آفرینی فناورانه و پیوند شرکت-های کوچک، متوسط و بزرگِ کارآفرین، در بخش¬های مختلف اقتصادی با بهبود فضای کسب و کار و بازآرائی اختیارات و وظایف دولت در راستای کاهش هزینه¬های اداره جامعه و افزایش دارائی¬های سرمایه¬ای در فرآیند پیشرفت ملّی.
10- تعبیه مفاهیم اساسی و راهبردی اقتصاد مقاومتی در متون آموزشی و تربیتی در همه سطوح با توسعه فرهنگ عمومی و ترویج سبک زندگیِ متناسب با الزامات اقتصاد مقاومتی به منظور ورود همگان در میدان عمل صالح اقتصادی.
11- اصلاح یا حذف قوانین مزاحم و متعارض و تطبیق قوانین موجود با الزامات اقتصاد مقاومتی بمنظور رفع موانع قانونی و ایجاد تسهیل درمسیر پیاده سازی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی.
12- تشکیل مرکز پایش ملّی و رصد هوشمندانه و نظارت و ارزیابی مستمر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی با تعیین سنجه های قابل اندازه گیری و ممیزی مستمر قانون مند با ارائه عمومی در جامعه، همراه با شفاف سازی و سازماندهی سامانه اطلاعات علمی - اقتصادیِ به روز، جهت بهره¬گیری در دانشگاه¬ها، صنعت و دولت برای بهره برداری و اعتبارسنجی به فعالیت ها و تولید دانش ملّی.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
به گزارش «نسیم»، در نشست تخصصی تفکر بسیجی و مدیریت جهادی در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی پریسا یعقوبی، مهدی رضایی و جواد ارباب و در نشست تخصصی الگوی راهبردی اقتصاد مقاومتی و دفاع اقتصادی داود منظور، یاسین فروغی زاده، عباس اسدروز؛ در نشست تخصصی بخش دفاع و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تحقق اقتصاد مقاومتی محمد رضا فرتوک زاده،حمیدرضا دره شیری، جواد وزیری، حسین دری نوگورانی و درنشست تخصصی پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در بستر تکانه ها محمد رضا خیر اندیش، علیرضا عظیمی حسن آبادی، سید مسعود هاشمیان اصفهانی، علی رنجبران به عنوان مقالات برتر نشست های تخصصی محورهای راهبردی است.
همچنین علیرضا نصرتی، ابراهیم محمودزاده، بهروز طهماسب کاظمی،حمیدطریفی حسینی برگزیدگان نشست تخصصی الزامات راهبردی،نهادی پیاده سازی اقتصاد مقاومتی، بهروز مرادی، ذبیح الله نجف پور،آسیه قاسمی برگزیدگان در نشست تخصصی آسیب شناسی اقتصاد ملی از منظر اقتصاد مقاومتی و در نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی، فرهنگ و رسانه عبدالملکی، علی اکبر عرب مازار، سید جواد امینی و غفور تقی زاده بیرامی برگزیده شدند.
در نشست تخصصی بانکداری مقاومتی، مفاهیم و الگوی عملی سید کمیل طیبی، مهدی یزدانی و در نشست تخصصی مبانی و مولفه های اقتصاد مقاومتی، فریبا زرانی، حبیب الله حلیمی جلودار، دکتر مرتضی علویان و در نشست تخصصی تجربیات و مخاطرات داخلی و خارجی مصطفی سمیعی نسب، یاسر سلیمانی، امیرخادم علیزاده، محمد مهدی عسکری، علی یوسفی دیبا مقالاتشان برتر شناخته شد.
در نشست تخصصی شاخص ها و راه کارهای اجرای اقتصاد مقاومتی دکتر الدار صداقت پرست، دکتر ابوالفضل غیاثوند، فاطمه عبدالشاه، عبدالمجید شیخی، محسن صمدی، مجتبی پالوج، شهلا مولوی، پور کیوانی و مصطفی شیخی و در نشست تخصصی الزامات فرهنگی،اجتماعی اقتصاد مقاومتی حسن بنیانیان، یوسف محمد زاده،قلی زاده و دیواری مقالات برتر اعلام شدند.
شایان ذکر است در مراسم اختتامیه این کنگره از آقایان نوبخت، معاون برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهور، علی آقا محمدی،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی، محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرهاد رهبر، رئیس سابق دانشگاه تهران و برگزیدگان مقالات برتر و همچنین از آقایان عرب مازار دبیر علمی بخش نظری،الله داد سیف دبیر علمی بخش راهبردی و دیگر دبیران کنگره تقدیر و قدردانی شد.
کنگره ملی اقتصاد مقاومتی 28 و 29 بهمن ماه سال جاری به همت دانشگاه دفاع ملی،دانشگاه شهید بهشتی و با حضور شخصیت های سیاسی و اقتصادی کشور برگزار شد که در روز دوم اسامی مقالات برتر نشست های تخصصی محورهای راهبردی از بین 8 نشست تخصصی انتخاب شدند.