به گزارش «نسیم» به نقل از سازمان توسعه تجارت، محسن صالحی نیا اظهار داشت: هیئت ایران به ریاست معاون اول ریاست جمهور در عراق حاضر شده است. این مسئله بیان‌گر اهمیت روابط و اقدامات میان دو کشور به‌ویژه در بحث توسعه فعالیت‌های مختلف است.

وی ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور و وزرای ایران قطعا از نمایشگاه بازدید خواهند کرد و نشست‌هایی با فعالان اقتصادی برگزار می‌کنند.

معاون صنعت وزارت صنعت یادآور شد: آن‌چه مسلم است، مبنای کار باید توسعه بسیار زیاد حجم فعالیت‌های مشترک میان دو کشور باشد. بخش‌های مختلف از فولاد و مصالح ساختمانی گرفته تا انواع خودرو، مواد غذایی و محصولات بهداشتی در این نمایشگاه از سوی شرکت‌های ایرانی ارائه می‌شود.

صالحی‌نیا تاکید کرد: هدف ما توسعه بخش‌های مختلفی در این صنایع از جمله سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تولید بر اساس تکنولوژی موجود است که به نفع دو کشور باشد. توسعه فعالیت‌ها با ایجاد اتاق مشترک میان دو کشور ایجاد شده است و می‌تواند زمینه ارتقای سطح روابط را بیش از پیش فراهم کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به حضور 260 شرکت ایرانی در نمایشگاه اختصاصی بغداد ادامه داد: با توجه به مذاکراتی که میان فعالان اقتصادی دو کشور انجام می‌شود، امیدوارم شاهد رشد و شکوفایی تبادلات صنعتی، تجاری و خدمات فنی – مهندسی باشیم.

همچنین دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق طی سخنانی با بیان این‌که همه تمهیدات لازم برای بسترسازی توسعه روابط صورت گرفته است، اظهار کرد: حجم مبادلات تجاری ایران به 12 میلیارد دلار رسیده است. بیش از 50 درصد آن مربوط به صادرات کالا و کمتر از 50 درصد به صادرات خدمات فنی- مهندسی و درآمد ناشی از ترانزیت، توریست و برق اختصاص دارد.

جهانبخش سنجابی اضافه کرد: به نظر می‌رسد جهت‌گیری همکاری‌های ایران و عراق باید متحول شود. این نمایشگاه می‌تواند به نوعی بسترساز شکل‌گیری این تحول باشد.

وی افزود: همکاران ایرانی فقط به دنبال صادرات کالا نیستند، بلکه به دنبال بازسازی اقتصادی و فعالیت پایاپای با طرف‌های عراقی هستند. این نمایشگاه می‌تواند نقطه شروع فعالیت‌های اقتصادی باشد.

رئیس پژوهشکده استاندارد با بیان این‌که به دنبال انتقال دانش، تکنولوژی و تجربیات میان دو کشور هستیم، تاکید کرد: حجم مبادلات ایران و عراق اگرچه قابل قبول است، اما هنوز تا حد ایده‌آل فاصله دارد. ما به دنبال سهم برابر ایران و عراق در مبادلات هستیم. ایران به دنبال تولید مشترک در هر دو کشور است. امیدوارم اتاق‌های مشترک هر کشور در تعامل مشترک بسترساز این نوع فعالیت‌ها در آینده نزدیک باشد.

در ادامه قائم مقام وزارت بازرگانی عراق طی سخنانی کوتاه یادآور شد: اخیرا نشست مشترکی میان دولت ایران و عراق انجام شده است تا روابط تجارتی و اقتصادی میان دو دولت با روند بهتری صورت بگیرد.

موسوی ادامه داد: قرار است میان دو کشور مذاکراتی برای توسعه بازار عراق در زمینه تجاری و اقتصادی صورت بگیرد و با هم به تفاهم برسیم.

وی در پایان یادآور شد: ما از ایران درخواست می‌کنیم که نمایشگاهی مانند نمایشگاه اختصاصی فعلی در عراق برگزار کند و فرآورده‌ها و شرکت‌های ایرانی آن‌چه را که نیاز داریم، به ما ارائه دهد.