وحید شقاقی، اقتصاددان در گفتگو با «نسیم» درباره دستاوردهای نخستین کنفرانس اقتصاد ایران با بیان اینکه این همایش در راستای مکانیسم همان همایشهای قبلی بود، اظهار داشت: ما از این نوع همایشها در سالهای قبل هم داشتیم و خروجی این گونه همایشها کلیگویی بیش نیست. همایش اقتصاد ایران با یک نگاه وسیع بود که طبیعتاً خروجی ملموسی هم نداشت، از نظر من محورهایی که در این همایش طرح شد، بیشتر همان محورهایی است که در همایشهای پیشین هم به آنها اشاره شده بود.
وی بیان کرد: برای رسیدن به نتایج مفید از کنفرانسهایی از این قبیل باید با نگاهی عملیاتیتر به راهکارهای اقتصاد ایران نگاه کرد تا اقتصاددانان بر سر راهکارها به اجماع برسند نه مفاهیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: خروجی هر همایشی باید یک راهبرد عملیاتی مشخص را به ما بگوید و به نظر من این همایش و همایشهای قبلی نتوانسته راهبرد مشخصی را برای ما تبیین کند. وی با بیان اینکه وقتی دولت پشتوانه یک همایش میشود، باید همایشهایی اجرا شود که حداقل دو یا سه هدف مشخص را دنبال کند به نسیم گفت: "نخست باید عملیاتیتر، شفافتر و روشنتر به مسائل اقتصاد ایران نگاه شود. به عبارتی از بیان مطالب کلی و مقالاتی که وارد بحثهای عملیاتی روشن نشوند جلوگیری شود. دوم، سعی شود اغناسازی در دستور کار قرار گیرد و ما را به صورت مشخص به یک راهبرد خاصی هدایت کند و سوم اینکه مشکلات اقتصادی ایران را بتوان از نگاه اقتصاد سیاسی خوب رصد کرد."
وی توضیح داد: باید مشکلات اقتصادی از رویکرد اقتصاد سیاسی تحلیل شود نه صرفاً از رویکرد اقتصادی.
شقاقی شهری افزود: به عنوان مثال، همه ما موافقیم که تورم باید کاهش پیدا کند، اما در مکانیسم کاهش تورم یا در زمانبندی یا اولویتبندیهای آن اجماع نیست. اگر در این همایش راهکارهایی که قبلا از سوی اقتصاددانان و کارشناسان برای کاهش تورم طرح شده است، به نظرسنجی گذاشته میشد و راهکار اصلی احصا میشد، نتایج این کنفرانس دقیقتر، کامل تر و مفیدتر بود.
وی با بیان اینکه باید در این نوع همایشها جناح ها و اقتصاددانان مخالف و موافق هر دو بتوانند شرکت کنند به نسیم گفت: باید تمام اقتصاددانان بیایند و نظراتشان را بدهند تا در پایان به یک اغنای کارشناسی درباره راهکارهای رسیدن از چالش های کنونی اقتصاد ایران برسیم.
این استاد دانشگاه درباره اینکه آیا این همایش اقتصاد ایرانی برآیندی از تمام توان اقتصادی کشور بود؟ گفت: مدعوینی که دعوت بودند از افراد بنام بودند، این همایشها اقتصاددانانی را میخواهد که علاوه بر این که در حوزه آموزش و پژوهش کار میکنند دستی در فضای اجرایی هم داشته باشند و بفهمند که فضای اجرا با فضای دانشگاهی متفاوت است. وی با بیان اینکه باید از همایشهایی که درباره کلیات حرف میزنند بگذریم و به سمت همایشهایی برویم که عملیاتیتر باشد گفت: از این همایشهای بدین شکل چیزی بیرون نمیآید، اینگونه همایشها با این چارچوب نمیتواند اهداف مد نظر اقتصاد ایران را پوشش دهد.