به گزارش «نسیم»، رضا عابدی اعلام کرد: از ابتدای شروع طرح های قطار شهری تا پایان سال 92 حدود 5500میلیارد تومان بعلاوه حدود یک میلیارد دلاراز محل منابع دولت و مبلغ حدود 3700میلیارد تومان از محل منابع شهرداریها پرداخت شده و این در حالی است که حداکثر 50درصد هزینه ها بر عهده دولت بوده و به نسبت شهرداری ها بیش از سهم خود را پرداخت کرده است.
وی افزود: امسال دولت پرداخت های خوبی داشته و مبلغ مصوب اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای در سال 93بیش از 860 میلیارد تومان بوده ودر خصوص اوراق مشارکت و صندوق توسعه ملی سهم هر یک از قطارشهری ها تعیین شده است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی حمل و نقل ریلی اظهار داشت: هم اکنون خطوط 3 ، 6 و 7 متروی تهران برای فاینانس مورد تأیید وزارت کشور قرار گرفته و یکی از مهمترین مشکلات فاینانس خطوط، تعیین بانک عامل است که در حال حاضر خط یک قطارشهری اهواز با این مسأله روبرو بوده که امیدواریم با توجه به اهمیت خطوط ریلی درون شهری ، بانکها با قبول عاملیت، همکاری لازم را با شهرداران کلانشهرها به عمل آورند.
عابدی افزود؛ در حال حاضر صندوق توسعه ملی معتقد است طبق اساسنامه صندوق ، تضمین 100درصد بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی بر عهده شهرداری ها بوده ، در حالیکه ما معتقدیم این موضوع باید اصلاح شود و تضمین 50 درصد آن برعهده دولت باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای استفاده ازمحل بند( ق) تبصره 2 بودجه 93 وزارت نفت اقدامی صورت گرفته است، پاسخ داد: در خصوص استفاده از تسهیلات بند ق تبصره 2 بودجه 93 کشور جلسات زیادی با وزارت نفت و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گذاشته شده که طی این جلسات عدد 12/2 سنت به ازای جابجایی هر مسافر در خطوط ریلی درون شهری از سوی مسوولان وزارت نفت در نظر گرفته شده و البته نظراولیه این شرکت مبلغ حداقل 30سنت بوده است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی حمل و نقل ریلی افزود: مجموعاً مبلغ حدود 6 میلیارد دلار برای طرح های قطارشهری 9 کلانشهردر نظر گرفته شده که قرار است موضوع در شورای اقتصاد مطرح و تصمیم گیری نهایی شود.
وی در ادامه گفت:این مبلغ مربوط به صرفه جویی 10 ساله در 8 کلانشهر کشور و در تهران صرفه جویی 20 ساله در مصرف سوخت به ازای بهره برداری از خطوط ریلی می باشد.
عابدی در خصوص برنامه توسعه خطوط ریلی شهری و حومه ،گفت: این برنامه توسط این شرکت و با همکاری سازمان های قطارشهری تهیه شد و بر اساس آن احداث و بهره برداری از 500 کیلومتر خط ریلی درون شهری و حومه با سرمایه گذاری حدود30 هزار میلیارد تومان طی چهار سال آینده و برای 9 کلانشهر کشور مد نظر است.
وی افزود: با اجرای این برنامه و بهره برداری از خطوط، روزانه 9 میلیون نفر مسافر به ظرفیت فعلی جابجایی خطوط ریلی درون شهری اضافه خواهد شد و میزان جابجایی مسافر از 3میلیون نفر به 12میلیون نفر در روز خواهد رسید.