به گزارش «نسیم»، حمید چیت چیان با اعلام اجرای 15 طرح برای تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی گفت: با توجه به اینکه موضوع آب چند بُعدی است و مسائل اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، صنعتی و کشاورزی دارد، باید از یک ساختار مشارکتی در مدیریت منابع آب استفاده کنیم که آن چیزی است که در شورای عالی آب تحقق پیدا کرده است.
وزیر نیرو اظهارداشت: ما در سطح منطقهای شوراهای هماهنگی حوضههای آبریز را ایجاد کردیم که برای نخستین نمونه شورای هماهنگی حوزه زاینده رود ایجاد شد و در این شورا افزون بر سازمانها و نهادهای دولتی، نمایندگان کشاورزان نیز دخیل هستند و با مشارکت همه ذینفعان موجود درباره همه مسائل آب تصمیمگیری میشود.
وی تاکید کرد: از دیدگاه ما موضوع آب هم در رفاه اجتماعی و هم در حوزه اقتصادی نقش بسیار اساسی دارد و بنابراین تا میتوانیم باید با شناخت ابعاد مختلف و با حضور سازمانهای مختلف دولتی به برنامهها و تصمیمهای مشترکی برسیم و هر کدام از سازمانها این سیاستها را در حوزه خود اجرا کنند.
چیت چیان اظهارداشت: ما درباره تامین آب شرب شهرها و تهران اقدامهای متنوعی را انجام دادیم که انتقال آب از سدهای ساخته شده به شهرها یکی از اقدامات ما است. اقدامات وسیعی که برای تصفیه آب صورت گرفته، از اقداماتی است که وزارت نیرو برای تامین آب شرب انجام داده است.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که وقتی ما با شرایط خشکسالی و با کاهش ذخیره آب در سدها مواجه هستیم، مدیریت مصرف آب مهمترین عامل غلبه بر مشکل آب است. ما اعتقاد داریم در بخش آب شرب، کشاورزی و صنایع ظرفیت های قابل صرفه جویی وسیعی داریم و با انجام روشهای صرفه جویی، قادر به غلبه بر مشکل آب هستیم.
وزیر نیرو سپس درباره امکان ادغام ساختار بخش آب با بخش کشاورزی و تشکیل ساختاری جدید در این زمینه، با بیان اینکه اگر به کشورهای مختلف نظر کنیم، میبینیم که ساختارهایی که برای بخش آب در نظر گرفتهاند بسیار متنوع است گفت: در برخی کشورها آب و انرژی به صورت مشترک و در برخی دیگر آب و محیط زیست و در برخی دیگر نیز آب به صورت مستقل دارای یک ساختار اجرایی است که علت این موضوع استفاده از آب در بخشهای مختلف ازجمله کشاورزی، صنعت، شرب و پایداری محیط زیست است؛ بنابراین یکی کردن آب با یکی از بخشهای مصرف کننده موجب میشود بقیه مصارف مورد غفلت قرار بگیرد که به نظر من باید ساختارها را براساس شرایط و اقتضاهای هر جامعه پی ریزی کرد.
چیت چیان تصریح کرد: مشابه ساختاری که در ایران وجود دارد، در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد که به نظر من باید موضوع را فراتر از این دید. وی با طرح این پرسش که آیا ادغام جهادسازندگی و کشاورزی همه مشکلات کشاورزان را برطرف کرده است؟ گفت: با این ادغام همه مشکلات کشاورزان برطرف نشده و هر ادغامی مزیتهایی دارد که در کنارش مشکلات هم به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه شورای عالی آب شورایی است که نهادهای مختلف در آن حضور دارند و در مدت استقرار دولت یازدهم تاکنون 9 بار این شورا به دلیل اهمیت آب به ریاست رئیس جمهوری یا معاون اول ایشان تشکیل شده است بیان داشت: این شورا تاکنون تصمیمهای اساسی و خوبی اتخاذ کرده است.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه ارائه شده وزارت نیرو برای احیای آبهای زیرزمینی در شورای عالی آب گفت: 15 طرح در ایباره پیش بینی شده که 11 طرح در وزارت نیرو و 4 طرح نیز در دستگاه های دیگر اجرا میشود. خوشبختانه کارهای اجرایی لازم و اعتبار موردنیاز برای اجرای این طرح پیش بینی شده تا گامهای اساسی برای احیای منابع آب زیرزمینی و تعادل بخشی آن برداریم.