به گزارش «نسیم»، عیسی کلانتری عصر سه شنبه در دومین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران که در سالن همایش های بوستان گفت وگو آغاز به کار کرد، افزود: در حالی که طبق برآورد وزارت نیرو میزان آب مصرفی بخش کشاورزی سالانه حدود 86 میلیارد مترمکعب است اما مسئولان وزارت جهادکشاورزی معتقدند حجم آب مصرفی این بخش 75 میلیارد مترمکعب در سال است.

به گفته وی، طی 8 سال تراز آب به 75 میلیارد مترمکعب رسیده و این بیلان منفی به معنای تاراج منابع آبی کشور است.

وی اظهار داشت: بنابراین برای حفظ منابع آب نسل های آینده باید حجم آب مصرفی بخش کشاورزی تا 10 سال آینده به 30 میلیارد مترمکعب برسد.

دبیرکل خانه کشاورز تصریح کرد: طی 32 سال گذشته از مجموع 500 میلیارد مترمکعب آب استاتیک موجود زیرزمینی کشور، 120 میلیارد مترمکعب آن به مصرف رسیده که ادامه این وضعیت برای بخش کشاورزی نگران کننده خواهد بود.

کلانتری با اشاره به اینکه برای احیای دریاچه ارومیه باید اقدامات لازم صورت گیرد، گفت: متاسفانه آب مورد نیاز نسل های آینده در حال مصرف است، این در حالیست که کالاهایی که از مصرف این آب تولید می شود، به اندازه مصرف منابع آبی از ارزش لازم برخوردار نیست.

وی برخی از قوانین مربوط به سازمان های حفظ نباتات و دامپزشکی کشور را مربوط به 60 سال قبل دانست و افزود: برای تولید محصول سالم و تشدید نظارت ها بر روند تولید و واردات باید قوانین سازمان های مذکور بازنگری و اصلاح شود.