به گزارش «نسیم»،مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: بسیاری از این میادین در این سالها به وضعیت نامطلوبی رسیده بودند و حتی در مورد آزادگان شرایط بسیار خاص شده بود اما با همت بیشتر و استفاده از توان داخل توانستیم شرایط را به نقطه مطلوبی برسانیم و به زودی خبرهای خوبی از این حوزه خواهید شنید.
وی با اشاره به رفع مشکلات مالی در مورد پروژه های غرب کارون با دستور وزیر گفت: میادین این حوزه از جمله آزادگان جنوبی جزو مظلومترین میادین ایران هستند که در مورد آنها اشتباهات زیادی رخ داده است. این میدان برای تولید روزانه 600 هزار بشکه و در دو فاز طراحی شده بود و شرکتهای پیمانکار ژاپنی و چینی این پروژه را در دست گرفتند اما بدون انجام کار مشخصی از این پروژه کنار گذاشته شدند. در ادامه هم با تاکید دولت شورای اقتصاد از محل بند "ق" تبصره 2 قانون بودجه سال 1393 منابع مالی را برای توسعه میادین مشترک در غرب کارون اختصاص داد.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم آقای زنگنه اخطار 90 روزه ای را به چینیها داد که اتقاقی رخ نداد و در نهایت پیمانکار چینی از این پروژه اخراج شد و در حال حاضر عملیات توسعه آزادگان جنوبی را شرکت متن با همکاری شرکتهای داخلی انجام می دهد، افزود: در 19 ماهی که چینی ها در این میدان حضور داشتند ، پروژه پیشرفت قابل توجهی نداشت و حتی تعداد دکلی که باید تامین می کردند مطابق با برنامه نبود. در حال حاضر 40 حلقه چاه این میدان به شرکت ملی حفاری، 40 حلقه به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، 20 حلقه چاه دیگر به شرکتی خصوصی وابسته به بنیاد مستضعفان و 50 حلقه چاه به یک شرکت مشترک ایرانی – خارجی واگذار شده و ما از رون حفاری رضایت داریم.
وی با اعلام این خبر که حفاری تعدادی از چاهها به پایان رسیده ومناقصه تعدادی دیگر در حال انجام است، گفت: این اقدامات تا پایان بهمن ماه تمام می شود و امیدواریم تا 50 هزار بشکه به تولید فعلی این میدان که 50 هزار بشکه است، افزوده شود. در پنج ماه اخیر حضور متن در این میدان بیش از 50 هزار متر حفاری صورت گرفته در حالی که میزان حفاری چینیها در 19 ماه حضورشان کمتر از 40 هزار متر بوده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اعلام اینکه فاز اول آزادگان جنوبی برای 320 هزار بشکه پیش بینی شده و ما امیدواریم این هدف در پایان 95 و اوایل 96 محقق شود، گفت: اعتباری که ما برای اجرای پروژه آزادگان جنوبی در نظر گرفته ایم 5.8 میلیارد دلار است در حال که چینیها 6 میلیارد دلار با ایران قرارداد منعقد کرده بودند.
حاجی حسین نژاد با اشاره به محدودیتهای محیط زیستی در مورد این میدان از جمله آزادگان جنوبی ، گفت: زمین این مجموعه برای ظرفیت نهایی در فاز 2 یعنی تا 600 هزار بشکه محاسبه شده بود اما با توجه به فشارها این محدوده برای سایت تقریبا به نصف رسیده است و دراین مدت کار آماده سازی زمین را آغاز کرده ایم.
وی معتقد است که علت واگذاری میادین این حوزه به چینی ها و ژاپنیها مسائل مالی در سالهای گذشته بوده است، افزود: شاید به دلیل تحریم احساس کرده اند که چینیها میتوانند کالاها را راحت تر وارد کنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در واکنش به سوالی د رمورد اینکه چرا چاه های نفت این میادین به عکس عراق در نزدیکی مرز نیست، گفت: در مورد موقعیت چاه ها جلسات و مطالعات گسترده ای انجام شده و در همه آنها محل فعلی چاه های آزادگان جنوبی و سایر چاه ها تائید شده است. ضمن اینکه در برخی از قسمتها فاصله چاه های ما تا مرز کمتر از 50 متر است و به نظر شما دیگر از این جلوتر می توانیم برویم ! در مورد فاصله مرزی که در میدان یاران هم وجود دارد اثبات شده در آنجا نفتی وجود ندارد و تنها آب است.
حاجی حسین نژاد در عین حال در مورد انتقال گاز مجموعه غرب کارون به منطقه جفیر ، گفت: این پروژه را به قرارگاه خاتمالانبیاء سپرده ایم. بخشی از این گاز هم برای نیروگاه منطقه استفاده می شود و بخشی هم به احتمال زیاد به خط سراسری منتقل می شود.
وی در ادامه از پروژه های دیگر این حوزه خبرداد و گفت: ظرف دو ماه آینده و پس از حدود 12 سال ،75 هزار بشکه نفت میدان منصوری هم نمکزدایی و منتقل میشود. همچنین مخازن استراتژیک با ظرفیت یک میلیون بشکه در خرداد 94 به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت وضعیت پروژه میدان کیش را غمانگیز خواند و گفت: حدود 660 میلیون دلار سرمایه بیتالمال در این پروژه هزینه و مدتها رها شده بود اما با دستور وزیر نفت برنامهای برای آن تهیه شده و امیدواریم سال آینده در همین روزها بخشی از گاز این پروژه به خطوط لوله سراسری تزریق شود، تاکنون 13 حلقه چاه این میدان در جزیره کیش حفاری شده اما کار انتقال گاز باید انجام شود و خطوط لوله دریایی هم به مناقصه برود.
وی در ادامه به پروژه آذر به عنوان یکی از پروژه هایی که صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت در آن سرمایه گذاری کرده است تا به تولید حدود 65 هزار بشکه در روز برسد اشاره کرد و گفت: در مورد این پروژه با کمبود منابع مالی مواجه هستیم و به برنامه خود یعنی افتتاح در اسفند امسال نمی رسیم و با توجه به شرایط صندوقها بعید می دانم این پروژه با زمانبندی خود ادامه یابد.
حاجی حسیننژاد در پاسخ به این سوال که آیا با وجود شرایط بهتر در مذاکرات و احتمال رفع یا کم شدن تحریم شرکتهای جدیدی برای حضور در پروژه ها اعلام آمادگی می کنند، گفت: در هر هفته حداقل دو تا سه پیشنهاد از اروپاییها و کرهایها و ژاپنیها داریم اما من تقریبا در بیشتر آین موارد همان ابتدا شرایط را صریح می گویم. بیشتر این شرکتها تحریم را بهانه و همه چیز را منوط به برداشتن تحریمها می کنند و من هم به آنها می گویم که شما از شرایط ما اطلاع دارید و اگر با همین شرایط می توانید به کار ادامه دهید ، آن وقت پیشنهاد بدهید.
وی با بیان اینکه در حداقل 6 ماه آینده خبرهای خوبی را از حوزه غرب کارون و به خصوص آزادگان جنوبی خواهید شنید، گفت: تمدن جدیدی در ای حوزه در حال شکل گیری است و ما باید همه زمینه ها را برای آن آماده کنیم. ظرفیت تولید از میادین مشترک غرب کارون غرب کارون به یک میلیون بشکه می رسد و این میزان تولید نفت یک موقعیت بسیار خاص و حساس است که باید برای آن برنامه ریزی بسیاری داشت.