به گزارش «نسیم» به نقل از خانه ملت زهره طبیب زاده نوری درباره دلایل سوال از وزیر صنعت در صحن علنی مجلس گفت: بنابر آمار انجمن برنج ایران و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی میزان برنج تولید داخل دو میلیون و چهار صد هزار تن است که مجموع نیاز مصرفی برنج کشور با توجه به جمعیت 78 میلیونی نفر و میانگین مصرف 40 کیلوگرم برنج برای هر نفر در سال، به بیش از سه میلیون تن میرسد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: کشور به حدود 600 الی 800 هزار تن برنج در سال نیاز دارد، اما در سال 92 حدود 2 میلیون تن برنج وارد شد، این در حالی است که در سال 91 حدود 3/1 میلیون تن برنج وارد شده که این موضوعات گویای این مطلب بوده که بخشی از آن به صورت مازاد در انبار ها نگهداری شده است.
طبیب زاده نوری تصریح کرد: در سال 92 بیتوجه به وجود برنج مازاد در کشور یک میلیون و نهصد و هفتاد هزار تن برنج یعنی دو الی سه برابر نیاز کشور برنج وارد شد.
وی گفت: اگر در سال 92 دو میلیون تن برنج معادل 2 میلیارد دلار برنج وارد شده به چه دلیل در سال 93 نیز دوباره 830 هزار تن برنج وارد شد. یعنی با وجود دارا بودن مازاد 3/1 تن برنج در سال 92 دوباره برنج وارد شد. این در حالی است که باید سوال کرد آیا انبار مناسب برای نگه داری این میزان برنج وجود دارد؟
طبیب زاده افزود: سوال ما از وزیر صنعت این است که چرا با وجود برنج مازاد در کشور، واردات برنج صورت گرفته است؟
این نماینده مردم در مجلس با تاکید بر لزوم حمایت از کشاورزان گفت: واردات بیش از اندازه برنج باعث میشود دلالان برنج با کیفیت را با قیمت حدود 400 تومان خریداری کنند و تا 8 الی 10 هزار تومان به فروش برسانند که این به زیان کشاورز است.
طبیب زاده نوری تصریح کرد: متاسفانه بازار محصولات کشاورزی تنظیم و در حالت تعادل نیست که این موضوع باعث شده کشاورزان زمینهای خود را تغییر کاربری بدهند و به قصد ساخت ویلا بفروشند.
وی گفت: ایران میتوانست جزو صادرکنندگان برنج باشد اما به چهارمین کشور وارد کننده برنج در جهان تبدیل شده است.
نرخ برنجهای وارداتی گران است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با انتقاد از قیمت بالای برنج های وارداتی گفت: در حالیکه سازمان خواروبار جهانی قیمت هر تن برنج هندی را حدود 600 دلار تعیین کرده اما در ایران به قیمت 1100 دلار در هر تن وارد شده که با احتساب اختصاص ارز 1226 برای واردات برنج سود بسیاری نصیب واردکنندگان می شود.
وی ادامه داد: قیمت هر کیلو برنج خارجی با احتساب سود باید نهایتا 4000 تومان به فروش برسد این در حالی است که برنج به قیمت حدود 6000 تومان به فروش میرسد یعنی نه تنها نظارتی بر سود سرشار واردکننده نمیشود بلکه تولید کننده داخل متضرر و حقوق مصرف کنندگان نیز تضعیف میشود.
15 خودرو به نام جانبازان در دوسال گذشته وارد شد
طبیب زاده نوری درباره وضعیت بازار خودرو گفت: اعلام دیرهنگامی از سوی وزیر صنعت مبنی بر جلوگیری از واردات خودروهای لوکس بالای 2500 سی سی در انتهای شهریورماه صورت گرفت البته این بخشنامه به دلیل سوال از وزیر بود.
وی در تشریح سوال خود از نعمت زاده گفت: با توجه به آمار گمرک از اواسط سال گذشته که دولت یازدهم تفعالیت خود را شروع کرد تا پایان شهریور 93، حدود هزار و 518 خودروی لوکس ثبت سفارش شده و وزیر صنعت در این خصوص عنوان کرده این خودروها متعلق به جانبازان بوده که در سال 90 تقاضای 7000 مورد ارائه شده بود در حالی که براساس آمار گمرک در دو سال گذشته فقط تعداد 15 خودرو به نام جانبازان وارد شد که در نیمه اول سال 92 صورت گرفته است.
طبیب زاده نوری افزود: اظهارات وزیر صنعت مبنی بر این است که تاکنون تنها 137 خودروی لوکس در سال 93 وارد کشور شده این در حالی است که تاکنون هزارو 421 خودرو ثبت سفارش شده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: براساس آمار حدود 10 خودرو مربوط به سفارتخانهها و حدود 98 خودرو مربوط به وزارتخانه و نهادها وارد شده، در یکسال گذشته حتی یک خودرو که متعلق به جانبازان باشد وارد کشور نشده است.
طبیب زاده نوری افزود: از سوی بخش خصوصی بیش از هزار و 420 خودرو ثبت سفارش شده است بنابراین باید از وزیر صنعت سوال کرد چرا با وجود صدور مجوز ثبت سفارش برای واردات خودرو عنوان میکنید اجازه واردات خودروی لوکس داده نمیشود؟!
وی درباره روند واردات خودرو در دولت گذشته گفت: در دولت گذشته از وزیر صنعت درباره ثبت سفارش خودروی لوکس سوال شد که وی اعلام کرد از ثبت سفارش جلوگیری شده است، این در حالی است که این موضوع کذب بود.
طبیب زاده نوری افزود: به مسئولان دولت یازدهم در ابتدای شروع فعالیت هشدار دادم این سوال از شما انجام خواهد شد که «در زمینه جلوگیری از ثبت سفارش اقدام کنید» اما تاکنون بیش از 1420 مورد خودرو ثبت سفارش شده است.
وی تصریح کرد: وزیر صنعت در حالی ما را متهم به ارائه آمار خلاف میکند که اینگونه نیست، آقای نعمت زاده عنوان میکند مانع ثبت سفارش خودرو شده این در حالی است که براساس اطلاعات گمرک آخرین ثبت سفارش در تاریخ 7/6/ 93 انجام شده بنابراین اینکه دولت بعد از مجوز ثبت سفارش از واردات جلوگیری کند غیر منطقی است.
طبیب زاده نوری افزود: در سال 91 در جهت جلوگیری از واردات خودرو نیز به مسئولان وقت هشدار دادم و در سال گذشته در کمیسیون برنامه و بودجه از وزیر دولت گذشته سوال کردم اما زمان برای پرسش سوال از وزیر در صحن نبود که از این موضوع اجتناب کردم البته وزیر صنعت قبلی وعده داده بود که از ثبت سفارش در 6 ماه انتهایی فعالیتش جلوگیری کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: به وزارت صنعت هشدار میدهم کسانیکه در طول یکسال اخیر ثبت سفارش کرده اند به هیچ عنوان براساس گفته وزیر اجازه ورود کالا را ندارند و در صورت واردات خودروها که بخش خصوصی ثبت سفارش کرده، موضوع استیضاح وزیر صنعت پیگیری میشود.
طبیب زاده نوری افزود: هیچ شرکتی نمیتواند به نام جانبازان خودرو وارد کند به دلیل اینکه خودروی وارداتی به نام جانباز ثبت میشود.
رشد 77 درصدی واردات خودرو در 8 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه 92
وی گفت: با توجه به شرایط کمبود ارز در کشور اختصاص یک میلیارد و دویست و نود و پنج میلیون دلاردر هشت ماه اول سال جاری برای واردات 64 هزار و 490 خودرو تناسبی با اقتصاد مقاومتی ندارد ضمن اینکه این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 77 درصدی از لحاظ تعداد و رشد 71 درصدی به لحاظ ارزش داشته است.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه تمام گفته های خود مستندات دارم، یادآور شد: باید سوال کرد چرا کشوری که میزان واردات آن در 10 ماهه نخست سال 2014 1.6 برابر صادرات است باید حدود دو میلیارد دلار صرف واردات خودرو کند؟