گزارش «نسیم»  حاکی است، احمد دنیانور افزود: مشکل نقل و انتقال پول و اولویت تأمین نیاز داخل باعث شد، که چندان به بازار کشورهای دیگر توجه نشود و اکنون ترکیه تامین کننده اصلی فولاد مورد نیاز عراق است.

وی، بازارسازی و بازارشناسی صنعت فولاد را لازمه افزایش صادرات این صنعت و حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت دانست.

دنیانور اظهار داشت: لازمه دستیابی به صادرات مناسب در صنعت فولاد ابتدا باید مشکل نقل و انتقال ارز برطرف شود، از آنجا که طی سال های اخیر ایران وارد کننده اصلی فولاد بوده چندان به صادرات توجه نشده است.

به گفته وی، ایران از بازار چهار میلیون تنی فولاد افغانستان، سهم 150 هزار تنی دارد و پاکستان تأمین کننده اصلی نیاز این کشور محسوب می شود.

عضو هیات مدیره انجمن یادشده گفت: عمر بخش خصوصی در صنعت فولاد ایران بیش از 10 سال نیست و سازمان توسعه تجارت باید در زمینه بازارشناسی فعال شود، تا زمینه صادرات تولیدات بخش خصوصی فراهم شود.

وی تاکید کرد: فولاد تولیدی ایران از نظر کیفیت و قیمت قابلیت رقابت با کشورهای منطقه را دارد.

وی یادآور شد: امروز 50 درصد از ظرفیت تولید فولاد کشور فعال است و سال گذشته ایران یک میلیون تن صادرات اسلب (فولاد تخت) و ورق های خاص فولادی داشت و پیش بینی می شود، این رقم طی سال جاری به 800 هزار تن برسد که تاکنون این رقم تحقق یافته است.

ایران در منطقه خاورمیانه اولین تولیدکننده و در سطح جهان پانزدهمین فولاد ساز محسوب می شود.

مجموع فولاد خام و تولیدات این بخش در سال گذشته به ترتیب افزون بر 15.6 و 16.5 میلیون تن ثبت شده که نسبت به سال 91 در زمینه فولاد خام رشد 8.8 درصدی به دست آمد اما تولیدات فولادی کاهش پنج درصدی داشت.

انتظار می رود میزان فولاد خام تولیدی تا پایان امسال به 17 میلیون تن برسد.