حمید رضا شهرکی، با بیان اینکه نرخ حمل ونقل تابع عرضه و تقاضا بوده تعیین نرخ جابجایی هر نفر با اتوبوس"وی آی پی" را نزدیک به 900 هزار ریال و هزینه جابجایی هر مسافر با اتوبوس ویژه را نیز 500 هزار ریال دانست.
وی، سهم استفاده از اتوبوس"وی آی پی" از سوی مسافران را 15 درصد و سهم استفاده از اتوبوس ویژه را نیز 85 درصدخواند.
به گفته مدیرکل حمل و نقل پایانه های استان تهران در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار نسیم، اتخاذ تصمیم این افزایش قیمت اعمال شده از ناحیه تشکل صنفی مربوطه بوده و علت آن نیز فقط برای جبران هزینه کسری مسافر از مسیر ایلام به تهران است و افزود که عموم اتوبوس ها از ایلام به سمت تهران خالی باز می گردند.
شهرکی، میزان تقاضا برای سفر به سمت عتبات عالیات با استفاده از ناوگان جاده ای را سه برابر رقم سال گذشته برآورد کرد و ادامه داد که پیش بینی ها از جابجایی 800 هزار نفر از زائران عتبات عالیات با استفاده از سیستم حمل و نقل جاده ای حکایت دارد.
شهرکی گفت که روز گذشته 180 دستگاه اتوبوس، مسافران عتبات عالیات را از استان تهران به سمت ایلام جابجا کرده اند.
افزایش قیمت حمل و نقل هر مسافر با اتوبوس در حالی در روز های گذشته شکل جدی تری به خود گرفته که به نظر می رسد صنعت حمل و نقل هوایی نیز در این کش و قوس از افزایش قیمتها بی نصیب نمانده است.
تعداد زیادی از آژانس های هواپیمایی با اذعان بر اینکه در حال حاضر بلیت هواپیما برای پرواز تهران ــ نجف وجود ندارند اذعان داشته اند که قیمت بلیت رفت و برگشت از تهران به نجف در حال حاضر نزدیک به دومیلیون تومان است که علت ان نزدیکتر شدن به ایام اربعین است.
در این بین، برخی آژانسهای هواپیمایی قیمتهایی بین 2 میلیون و 200 تا 2 میلیون و 300هزار تومان را برای پرواز رفت و برگشت تهران ــ نجف اعلام میکنند.
به گزراش نسیم، قرار بود پس از متنوعسازی قیمت بلیت هواپیما، سازمان هواپیمایی کشوری بهعنوان متولی حملونقل هوایی نظارت بیشتری بر این بخش داشته باشد، این در حالی است که بازار سیاه بلیت پرواز تهران ــ نجف نمونه بارزی از غفلت دستگاهها و ارگانهای مربوطه در انجام وظایف آنهاست.