گروه اقتصادی خبرگزاری «نسیم»؛ یک سال از انتصاب اصغر نورالله زاده به سرپرستی صندوق مهر امام رضا(ع) می گذرد. شاید خود نورالله زاده هم فکر نمی‌کرد مدت سرپرستی وی بر این صندوق این قدر طولانی شود اما این صندوق همچنان مدیرعامل جدید خود را در دولت یازدهم نشناخته است.

صندوق مهر امام رضا(ع) با داشتن دو ماموریت مهم کمک به ایجاد اشتغال بویژه اشتغال های خرد و اعطای تسهیلات برای ازدواج با گذشت یک سال همچنان از داشتن مدیرعامل بی بهره است.

به گزارش نسیم، صندوق مهر امام رضا نخستین مصوبه دولت نهم در مشهد مقدس بود. محمود احمدی نژاد بعد از تشکیل دولت و کسب رای اعتماد وزرایش از مجلس هفتم، مشهد مقدس را به عنوان نخستین مقصد سفر استانی خود انتخاب کرد و نخستین جلسه هیات دولت را در تالار آیینه حرم رضوی تشکیل داد. اولین مصوبه این جلسه تشکیل صندوق مهر امام رضا(ع) بود. این صندوق حاصل ادغام قرض الحسنه توسعه اشتغال روستایی، صندوق ازدواج جوانان و صندوق حمایت از فرصت های شغلی بود و ماموریت اصلی آن اعطای تسهیلات برای ازدواج و اشتغال جوانان زیر نظر وزارت تعاون وقت بود. دولت برای تشکیل این صندوق لایحه ای را به مجلس هفتم تقدیم کرد، اما تاخیر در رسیدگی به این لایحه منجر به ارجاع آن به شورای عالی اداری شد. در نهایت شورای عالی اداری 27 اردیبهشت ماه 85 رای به تشکیل این صندوق داد و 25 تیر ماه همان سال این صندوق رسما شروع به کار کرد.

سید حسن شبیری نخستین مدیرعامل این صندوق بود که فعالیتش حدود 9 بیشتر طول نکشید و احمدی نژاد فروردین ماه 86 رای به انتصاب خلیل یسائی به سمت مدیریت عاملی این صندوق داد. تشکیل بانک قرض الحسنه مهر ایران در آذرماه 86 احتمال ادغام صندوق مهر امام رضا(ع) با این بانک را به وجود آورد. در نهایت با روی کار آمدن دولت دوم احمدی نژاد خلیل یسائی هم جای خود را به محمد کریمی استاندار مازنداران داد. کریمی چند ماه بعد همزمان با مدیرعاملی صندوق مهر امام رضا، ریاست کل بیمه مرکزی را هم بر عهده گرفت و در نهایت با نهایی شدن طرح ادغام بانک قرض الحسنه مهر ایران با صندوق مهر امام رضا(ع) در دولت، غلام مصطفی پور مدیرعامل این بانک ریاست صندوق را در مهر ماه سال 90 به دست گرفت. دولت دهم برای بودجه سال 91 ادغام این دو نهاد را پیش بینی کرد که در نهایت با مخالفت مجلس با ادغام این دو نهاد، حسین نژاد در 23 اسفند 91 ریاست این صندوق را در ماههای پایانی دولت دهم بر عهده گرفت.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اصغر نورالله زاده مدیرکل دفتر برنامه و بودجه شرکت فرودگاههای کشور و معاون اعتبارات و تسهیلات این صندوق در سال های 85 و 86 به سمت سرپرستی این صندوق منصوب شد تا همه منتظر تشکیل جلسه هیئت امنای صندوق برای انتخاب مدیرعامل باشند.

هیئت امنای صندوق مهر امام رضا(ع) در دولت یازدهم متشکل از حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس هیئت امنا، محمد نهاوندیان سرپرست نهاد ریاست جمهوری، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی رئیس جمهور، محمدرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، سید ابوالفضل رضوی معاون روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی و اصغر نورالله زاده سرپرست صندوق است.

به گزارش نسیم، نکته جالب غیبت محمد شریعتمداری در جمع اعضای هیئت امنای صندوق است. طبق قانون معاون اجرایی رئیس جمهور یکی از اعضای هیئت امنای صندوق باید باشد که مدیرعامل صندوق با پیشنهاد وی و رای هیئت امنا و توسط رئیس جمهور انتخاب می شود.

دبیری جلسات نیز بر عهده مدیرعامل صندوق است که وظیفه پیشنهاد تشکیل جلسات را به همراه رئیس هیئت مدیره بر عهده دارد. علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان رئیس هیئت مدیره، عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران به عنوان نایب رئیس و محمد نهاوندیان، حجت الاسلام والمسلمین قدس محلاتی، سیاوش زراعتی مشار بانکی نوبخت و اصغر نورالله زاده هیئت مدیره این صندوق را در دولت یازدهم تشکیل می دهند.

صندوق مهر امام رضا(ع) در دولت یازدهم با مشکلات جدید دست و پنجه نرم می کند که این مشکلات به تعطیلی دفاتر این صندوق در برخی از استان ها انجامیده است.  طی یک سال گذشته دفاتر صندوق در برخی از شهرستان های استان های خراسان رضوی، مرکزی و لرستان تعطیل شده اند و در برخی از شهرستان ها هم با مشکلات جدی از نظر تاامین منابع مالی رو به رو است.

خبر تعطیلی دفاتر این صندوق در برخی از شهرستان ها به دلیل نبود منابع مالی و همچینن عدم تشکیل جلسه هیئت امنا برای انتخاب مدیرعامل صندوق با وجود گذشت یکسال از حکم سرپرستی نورالله زاده این گمانه زنی را به وجود می آورد که دولت یازدهم اعتقادی به این صندوق ندارد.

شاهد دیگر این ادعا صحبت های علی ربیعی در جلسه معارفه سرپرست جدید این صندوق بود که بر روی تغییر رویکرد این صندوق برای اثر گذاری بیشتر تاکید داشت. صحبت های ربیعی نشان می داد که وی از رویه فعالیت صندوق در دولت گذشته راضی نیست. باید دید در نهایت مدیرعامل این صندوق که ماموریت مهمی را هم بر عهده دارد چه زمانی انتخاب خواهد شد.