به گزارش «نسیم»، نیره پیروزبخت در نشستی خبری اظهار کرد: بنزین یورو ۴ با استاندارد‌ها در ۹۰ درصد انطباق داشت و ۱۰ درصد دیگر این امر به دلیل اکتان موجود در بنزین بود، نه خود بنزین. تاکنون نیز کنترل‌های زیادی در این راستا علیرغم اینکه مسئولیتی بر عهده ما نبود انجام داده‌ایم.

وی در خصوص تاریخچه نظارت سازمان استاندارد بر بنزین گفت: در سال ۱۳۸۴ طبق تفاهم نامه‌ای که بین مسئولان وقت سازمان استاندارد و وزارت نفت بسته شد، قرار بر این بود که نظارت واردات و تولید داخلی بنزین بر عهده وزارت نفت باشد و سازمان به صورت تصادفی کنترل‌هایی را انجام دهد و این اتفاق نیز عملیاتی شد.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: قرار بر این بود که گزارش‌هایی از سوی وزارت نفت طی این سال‌ها به سازمان استاندارد اعلام شود اما به صراحت می‌توان گفت که گزارش‌های پی در پی از سوی وزارت نفت صورت نگرفت.

پیروزبخت با بیان این‌که تا سال ۱۳۹۱ که در قانون بودجه این آیین نامه اجرایی به تصویب هیات وزیران رسید در آن به صراحت اعلام شد که نظارت بر بنزین وارداتی و تولید داخل بر عهده وزارت نفت است، گفت: صادرات بنزین نیز بر عهده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت نفت قرار گرفت.

وی افزود: به دلیل موانع قانونی، سازمان استاندارد آن زمان نتوانست بنزین را کنترل کند اما از سال ۱۳۹۱ به بعد فعالیت‌هایی را در این راستا به کار گرفت، به طوری که می‌توان گفت اگر این موانع به طور کامل برداشته شود سازمان استاندارد آمادگی این را دارد که بنزین را به صورت استاندارد اجباری در آورد و هم در واردات و هم تولید داخلی نظارت ویژه‌ای روی آن داشته باشد.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان این‌که در این راستا آزمایشگاه مجهزی را در بندرعباس در حدود دو هفته پیش راه اندازی کرده‌ایم، گفت: سازوکارهایی را پیش بینی کرده‌ایم که در خارج از کشور نیز بتوانیم از طریق شرکت‌های بازرسی مورد قبول سازمان، استاندارد بنزین را قبل از ورود به کشور بازرسی کنیم.

پیروزبخت با بیان این‌که این مساله تنها در خصوص بنزین است، گفت: به دلیل اینکه وزارت نفت مصوبه قانونی در این زمینه داشته این مسائل ایجاد شده است و اگر این مصوبه برداشته شود سازمان استاندارد می‌تواند نظارت ویژه‌ای نسبت به این موضوع داشته باشد.

وی در خصوص همایش روز ۱۸ آبان به مناسبت روز ملی کیفیت گفت: در مرحله نخست باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که کیفیت از استاندارد جدا است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: یکی از اقدامات صورت گرفته سازمان در راستای افزایش کیفیت این است که با ارتقای معاونت ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد که از سه ماه پیش فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است از حقوق مصرف‌کنندگان به ویژه در تولید داخل و در مرزهای وارداتی حمایت کند.

پیروزبخت با بیان این‌که قصد داریم نرخ کیفیت را برای تولیدات و خدمات کشور تعیین کنیم، گفت: در روز ملی کیفیت هدف ما این است که بحث ارزیابی کالا‌ها و خدمات را مطرح کنیم و گام‌های خود را در راستای رضایت مردم برداریم.