به گزارش خبرنگار «نسیم»، ایرج توتونچیان در خصوص جایگاه ربا در اقتصاد اظهار کرد: قبل از اینکه به وجود ربا در بانکداری اسلامی بپردازیم باید جایگاه ربا را در اقتصاد دنیا مورد بررسی قرار دهیم که این مسئله حاصل طمع‌ورزی برخی از افراد سودجو است.


وی افزود: دریافت بهره برای سرمایه‌گذاری جزو مفاهیم هنجاری اقتصاد است که نظام سرمایه‌داری با شیطنت‌هایی که انجام داده آن را به شکل مفاهیم اثباتی اقتصاد درآورده است.


این اقتصاددان افزود: کسی در دنیا این مسئله را اثبات نکرده است که حتما بر وجود هر سرمایه‌ای باید بهره‌ای پرداخته شود. اما عده‌ای برای دریافت سود بیشتر کلمه باید را از این مسئله حذف کرده‌اند که نوعی اقتصاد ربوی است که وارد اقتصاد جهانی شده است.


توتونچیان گفت در خصوص نظریات اقتصاددانان غربی خودشان تعریفی از اقتصاد ارائه می‌دهند براین اساس که چگونه بتوانیم با مفاهیمی مردم را فریب داد و در واقع اقتصاد از دیدن آنها پاسخی به سوالات نیست بلکه روشی برای فریب دادن افکار عمومی به شکل زیرکانه است.


وی دستیابی به اقتصاد را نیازمند دید ریزبینانه به مفاهیم اقتصادی دانست و بیان کرد: برای اینکه اشکالات اقتصادمان برطرف شود و به مفاهیم اسلامی در اقتصاد دست پیدا کنیم باید با دید ریزبینانه مفاهیم اقتصاد را زیر نظر بگیریم.


وی به نوع بانکداری ربوی اشاره کرد و گفت: در بانکداری ربوی یک نوع واسطه‌‌گری انجام می‌گیرد به شکلی که تغییر و تصرفی در ماهیت پول صورت نگیرد. که این مسئله بارونق اقتصادی و ایجاد اشتغال و تولید در تضاد است.


این اقتصاددان با بیان اینکه بانکداری اسلامی مصون از تورم است گفت:‌در بانکداری اسلامی با توجه به شراکت در سود و زیان و وکالت بانکها از طرف سرمایه‌گذاران تورم کاذب صورت نمی‌گیرد و در واقع بانکداری اسلامی مصون از تورم است.


وی در پایان گفت: بانکداری ربوی با اوراق قرضه‌ای که امروز در اقتصاد کشور رایج شده است تطابق دارد در شرایطی که سود بانکداری اسلامی مانند سودی است که در سهام به مردم واگذار می‌شود و هزینه‌های سپرده‌گذاری از سپرده‌گذاران اخذ نمی‌گردد.