به گزارش «نسیم» وی از انتشار اطلس راه‌های عشایری کشور تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این نقشه هم‌اکنون با روش‌های رومی و سیستم جی ای اس در حال تدوین است و می‌تواند بخشی از مشکلات جامعه عشایری را برطرف کند.

قندالی افزود: به رغم صراحت قانون مصوبه سال 59 شورای انقلاب اسلامی واگذاری راه‌های عشایری مطلقا ممنوع است، اما متاسفانه طی سال‌های گذشته افراد حقیقی و حقوقی، قانونی و غیرقانونی مسیر این راه‌ها را تصرف کردند.

وی با بیان این که، هم‌اکنون 35 درصد صنایع دستی کشور متعلق به جامعه عشایری کشور است اضافه کرد: با تمهیدات صورت گرفته در نظر داریم،‌ با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز عشایر حداقل 30 هزار تن به تولیدات دامی و به خصوص تولید گوشت عشایر اضافه شود که معادل 20 درصد کل تولیدات عشایر است.

قندالی گفت: سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر ییلاق و قشلاق می‌کنند که هم‌اکنون کمتر از 20 درصد آن به شکل سنتی است و مابقی توسط خودرو انجام می‌شود.

رئیس سازمان امورعشایر ایران در بحث تامین آب موردنیاز این جمعیت نیز افزود: سالانه یک میلیون و 200 هزار مترمکعب آب شرب با 250 تانکر سیار به مناطق عشایری کشور حمل می‌شود که مناسب برای مصرف انسان و دام است.

به گفه وی، جمعیت عشایری کشور 212 هزار خانوار در قالب یک میلیون 198 نفر جمعیت در قالب چهار ایل و 552 طایفه است که در 59 درصد وسعت کشور قلمرو عشایر و نفوذ آنهاست و بهترین مراتع کشور در حوزه های عشایری واقع شده است.