به گزارش «نسیم»، مشاور ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تصریح کرد: یکی معضلاتی که در کشاورزی گیلان بخصوص در بخش برنج، چای و مرکبات وجود دارد استفاده نکردن از فناوری‌های نوین در فرآوری‌هاست لذا افزایش تولید و بالا بردن کیفیت در بخش‌های صنعتی و کشاورزی از اهداف صنایع نوین است.
 
رمضانعلی صادق‌زاده اظهار کرد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان توسعه‌ای است که در مجلس هفتم به تصویب رسید، در واقع شرکت‌ها و سازمان‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که دسته اول شامل حوزه‌های دفاعی که غیرقابل واگذاری هستند، دسته دوم قابل واگذاری از سوی دولت به مالکان و مدیران بنگاه‌های تجاری است و دسته سوم شامل سازمان‌های توسعه‌ای است که کارشان توسعه امور زیربنایی در کشور است و زیر مجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دارند.
 
وی افزود: در شرکت‌هایی که دانش بنیان هستند و در جهت فعالیت صنایع پیشرفته یا های‌تک قرار می‌گیرند نیاز به مشارکت با بخش دولت دارند که تا به آنان کمک کند و تولیداتشان را به ظهور برسانند و تا بتوانند با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر رقابت کنند، طبق سیاست‌های اصل 44، دولت تا 49 درصد و بخش خصوصی تا حداقل 51 درصد حق مشارکت دارد.
 
معاون توسعه صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: یکی از گرایش‌هایی که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در جهت تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان دارد، سرمایه‌گذای با بخش اختصاصی صاحب ایده است. همچنین گرایش دیگر این سازمان بنابر توسعه‌ای بودنش است و آن سرمایه‌گذاری در بخش محروم است که به منظور محرومیت‌زدایی با ایجاد کارخانجات تولیدی در نقاط محروم انجام می‌گیرد.
 
صادق‌زاده اظهار کرد: در حوزه‌های دانش‌بنیان و صنایع پیشرفته و نوین معمولا گرایش‌های مختلفی وجود دارد و از مواردی که مورد حمایت قرار می‌گیرد، می‌توان به IT، ICT، بیوتکنولوژی، هوافضا، دارویی و مهندسی پزشکی اشاره کرد. همچنین از کارهایی تحقیقاتی که در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مطرح و تصویب می‌شود و در صورتی که منجر به تولید شود و دارای قابلیت تجاری‌ساز شدن باشد، حمایت می‌شود.
 
وی اضافه کرد: از مراکز تحقیقاتی، کاربردی و پژوهشی که برای رفع نیاز کشور در زمینه واردات و ارز ‌بری فعالیت می‌کنند یا شرکت‌های دانش بنیانی که در سرمایه‌گذاری بخش تولیدی خود نیاز به یکسری تسهیلات و وام دارند، اگر طرحشان تایید شود، با اعطلای تسهیلات و وام مورد حمایت قرار می‌گیرند لذا اساتید و دانشجویان می توانندطرح های خود را مطرح کنند و در صورتی که مورد تایید واقع شود و دارای توجیه فنی و اقتصادی باشد، حمایت‌های خوبی انجام می‌گیرد.
 
مشاور ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در خصوص ظرفیت‌های استان گیلان در بخش صنایع گفت: در استان‌ها صنایعی شامل سازمان صنعت، معدن و تجارت، شهرک‌های صنعتی و پارک‌ علم و فناوری و سارمان استاندارد، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی از لحاظ اجرایی و تخصصی با ما مرتبط هستند و می‌توانند با توجه به مواردی که ذکر کردم در استانها با شناخت مزیت‌های موجود از فرصت‌های فراهم شده استفاده کنند.
 
صادق‌زاده با اشاره به ارتقای کیفیت در صنایع و رقابت در این عرصه گفت: صنایعی که در حوزه پیشرفته و نوین فعالیت می‌کنند اگرچه ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه بالاست ولی اگر به تولید برسد می‌تواند از نظر قیمت و کیفیت ایجاد رقابت کند به عنوان مثال اگر در شهرک‌های صنعتی از فناوری‌های نوین استفاده نشود طبیعی است که از عرصه رقابت باز می‌مانند.
 
وی با بیان اینکه افزایش تولید و بالابردن کیفیت در بخش‌های صنعتی و کشاورزی از اهداف صنایع نوین است، تصریح کرد: یکی معضلاتی که در کشاورزی گیلان بخصوص در بخش برنج، چای و مرکبات وجود دارد عدم استفاده از فناوری‌های نوین در فرآوری‌هاست.
 
مشاور ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه داد: استفاده از تجارب فناوری‌های نوین نیاز به فرهنگ‌سازی و تشویق دارد، در حوزه کشاورزی برنج، تسطیح و یکپارچه‌سازی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به مکانیزه کردن کار کشاورزی کمک کند و باید از قطعات کوچکتر زمین‌های کشاورزی یکپارچه سازی صورت گیرد تا در سطح وسیع تر به شرکت‌های تعاونی برسد و به جای روش‌های سنتی کاشت، داشت و برداشت از روش‌های نوین مکانیزه استفاده گردد و این امر مسلما در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی تاثیر فراوانی می‌گذارد.