به گزار «نسیم»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت،معاون اول رئیس جمهور یکی از وظایف مهم شورای اقتصاد را پرداختن به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و فراهم نمودن بستر اجرایی این سیاستها عنوان کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب روز گذشته بر لزوم اقدامات عملی در جهت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و پرهیز از حمایتها و ستایشهای لفظی تاکید کردند که لازم است با جدیتی بیش از پیش برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی همه تلاش خود را به کار گیریم.
دکتر جهانگیری افزود: البته دولت از روزهای نخستین پس از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، نسبت به فراهم نمودن ملزومات و بسترهای اجرای این سیاستها اهتمام ورزیده و دستگاه های اجرایی نیز مکلف شده اند برنامه های خود را برای این منظور ارائه دهند.
محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور نیز در این جلسه گفت: در جلسات شورای اقتصاد غیر از وظایفی که طبق قانون به آنها پرداخته می شود، اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیز با جدیت دنبال خواهد شد تا برنامه های پیشنهادی دستگاه های اجرایی با سیاست های کلی ابلاغی تطابق کامل داشته باشد.
نوبخت افزود: البته با گنجانده شدن این سیاستها در برنامه ششم توسعه کشور، زمینه تسهیل و تسریع اجرای این سیاستها فراهم خواهد شد.
در این جلسه گزارشی از اقدامات معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در خصوص گردآوری برنامه های دستگاه های اجرایی ارایه شد.
بر اساس این گزارش پس از ابلاغ این سیاستها، با کمک دستگاه های اجرایی تا کنون 48 هدف کلی، 82 سیاست اجرایی و 208 برنامه عملیاتی مربوط به اقتصاد مقاومتی تهیه و در کمیسیون های تخصصی تصویب شده است.
در این نشست وزیر نفت، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون وزیر کشاورزی هر کدام گزارشی از اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده در راستای اجرای تکالیف و تحقق بندهایی از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که مرتبط با وظایفشان است ارایه کردند.
مهندس زنگنه با اشاره به برنامه های وزارت نفت در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: جزئیات این برنامه ها در قالب چند عنوان اصلی و اینکه هر برنامه مربوط به کدام بند از سیاستهای اقتصادی مقاومتی است به شکل دقیق گردآوری شده و برنامه زمانبندی منظمی نیز برای تحقق این اهداف تدوین گردیده است که برخی از آن ها عبارتند از: مدیریت عرضه و تقاضای نفت و گاز، ارتقای بهره وری، توسعه تعاملات برای ارتقاء جایگاه کشور در بازارهای جهانی نفت و گاز، توسعه صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر و مشارکت بخش خصوصی در بخش نفت و گاز.
وزیر نفت افزود: حفظ و ارتقاء جایگاه کشور در بازارهای جهانی و منطقه ای انرژی، متنوع نمودن بازارهای صادراتی، ارتقاء دیپلماسی انرژی، بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده از ظرفیت های صنعت نفت به عنوان پشتوانه و محرک توسعه پایدار کشور از جمله اهداف این وزارتخانه در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
سورنا ستاری معاون علمی و فن آوری رییس جمهور نیز گزارشی از برنامه ها و سیاست‌گذاریهای این معاونت برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و ساماندهی نظام ملی نوآوری و ایجاد برندهای معتبر و طراحی نظام نظارت و ارزشیابی اقتصاد دانش بنیان را از برنامه های اصلی معاونت علمی و فن آوری برشمرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی هم در این نشست با اشاره برنامه های این وزارتخانه همچون دستیابی به تراز مثبت تجاری غذایی و پایداری منابع پایه در افق چشم انداز، افزایش کمی و کیفی تولید و رقابت پذیری محصولات کشاورزی و خوداتکایی در محصولات و نهاده های اساسی، بر اهتمام این وزارتخانه برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.
وی افزود: افزایش تولید محصولات راهبردی و ارتقای ضریب خوداتکایی آنها، افزایش تولید داخلی نهاده های کشاورزی، تامین ذخایر مطمئن راهبردی و تنظیم بازار داخلی، توسعه صادرات و حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی از مهمترین اهداف برنامه راهبردی این وزراتخانه در اجرای سیاستهای اقتصادی مقاومتی در بخش کشاورزی است.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص برنامه های این سه دستگاه اجرایی، اعضای شورای اقتصاد به تصویب این برنامه ها رای دادند و مقرر شد در جلسات آتی، برنامه ها، اهداف کمی و جدول زمان بندی اجرای این برنامه ها ارایه شود.
اخذ مجوز سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران برای چهار طرح سرمایه ای توسط وزارت نفت، اصلاح مصوبه شورای اقتصاد در خصوص طرح احداث کارخانه کک سازی سوادکوه و مطالبات شرکتهای تولیدکننده ماشین آلات کشاورزی مربوط به ضرور زیان سالهای 1380 تا 1385 از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست در خصوص آن تصمیم گیری شد.
گفتنی است طرح های سرمایه ای وزارت نفت عبارتند از: مطالعه اولیه احداث کارخانه گاز و گازمایع 2400، مطالعات وفعالیتهای مقدماتی طرح توسعه میدان نفتی دارخوین فازسوم، طرح ملی دیسپچینگ نفت وگاز و طرح مطالعات راهبردی شرکت ملی نفت ایران که در مجموع قرار است با سرمایه گذاری 1،205،991 میلیون ریال اجرا شوند.