به گزارش «نسیم»، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور اعلام کرد: متوسط تخصیص اعتبار از محل منابع عمومی برای طرحهای عمرانی ملی بالغ بر 70.2 درصد بود كه 95.9 درصد آن هزینه شد. در سال ۱۳۹۰، حدود 59.5 درصد از اهداف یكساله پیشبینی شده دستگاههای اجرایی درخصوص طرحهای ملی محقق شد.
گزارش مذكور حاكی است در سال فوق از ۴ هزار و ۹۶۸ پروژه ملی بازدید شده، وضعیت ۲۳ درصد خاتمه یافته، 71.1 درصد در دست اجرا، 2.7 درصد متوقف و 3.2 درصد شروع نشده گزارش شده است.
در زمینه میزان پیشرفت فیزیكی پروژههای عمرانی ملی بازدید شده در سال ۱۳۹۰ هم باید گفت كه ۲۹ درصد از پروژهها با وزن مالی 19.3 درصد، مطابق برنامه زمانی تعیین شده پیشرفت كردهاند. 9.5 درصد پروژهها با وزن مالی 15.6 درصد به طور متوسط 17.6 درصد از برنامه زمانی جلو افتاده و 61.5 درصد باقیمانده كه از لحاظ مالی 65.1 درصد كل را تشكیل میدهند، به طور میانگین 19.9 درصد عقبتر از برنامه زمانی بودهاند.
در گزارش مذكور از دلایل مهم تأخیر پروژههای عمرانی نسبت به برنامه زمانی میتوان به مشكلات اعتباری، كمبود متخصص، نارسایی در پرداخت و ناتوانی در جذب اعتبارات عنوان شده كه سهم مشكلات اعتباری با 62.9 درصد بیشتر از دلایل دیگر بوده است.
در این گزارش همچنین آمده است كه در سال ۱۳۹۰، تعداد یکهزار و ۴۶۰ پروژه جدید به پروژههای عمرانی ملی افزوده شد. با دقت در این گزارش همچنین میتوان دریافت كه در عمل از ۲ هزار و ۵۰۷ پروژه عمرانی ملی بازدید شده، در عمل ۱۱۴۲ پروژه خاتمه پیدا كرده است.
در میان استانها نیز، آذربایجانشرقی، البرز و قزوین به ترتیب در طرحهای ملی در استان بیشترین موفقیت را به دست آوردهاند. وزارتخانههای صنایع و معادن، جهادكشاورزی و ورزش و جوانان در زمینه عملكرد از سایر دستگاهها پیشی گرفتهاند.