به گزارش خبرنگار «نسیم» روز گذشته در حالیکه برخی از منابع آگاه خبری اعلام کردند که ایران این دلیل پاکستان را پذیرفته و به این کشور اطمینان داده اگر در تکمیل خط لوله در خاک خود جدیت نشان دهد هیچ جریمه‌ای از پاکستان دریافت نخواهد کرد علی ماجد ضمن رد این خبر عنوان کرد که هیچ گونه تصمیم جدیدی در این خصوص اتخاذ نشده است حال آنکه پاکستان در صورت عدم تکمیل خط لوله در خاک خود تا زمان ضرب الاجل یعنی 31 دسامبر 2014 باید ماهانه 200 میلیون دلار جریمه به ایران بپردازد.

معاون امور بین‌الملل وزیر نفت در ادامه سخنان خود با بیان اینکه به طور قطع کشور پاکستان در موعد مقرر یعنی تا سال 2014 قادر به تکمیل این پروژه نخواهد بود، افزود: پاکستان اعلام کرده که به دلیل تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران در فایناس ناموفق بوده و نتوانسته بودجه لازم برای احداث خط لوله را از موسسات مالی بین المللی دریافت کند.

ناگفته نماند که وزیر نفت پاکستان نیز در گفت‌وگو با روزنامه «اکسپرس تریبون» گفت: باید واقع‌گرا بود، چرا که خط لوله‌ی ایران – پاکستان نمی‌تواند در سال جاری پایان یابد و با توجه به مشکلاتی که بر سر راه این پروژه قرار دارد، تعهد این قرارداد برای پایان پروژه تا دسامبر 2014 اجرایی نیست.

حال در شرایطی که مقامات ارشد نفتی دو کشور از غیرعملی بودن بهره‌برداری از خط لوله تا دسامبر 2014 سخن می‌گویند معاون وزیر نفت از مذاکره دوباره خبر می‌دهد و در ادامه می‌افزاید: بر همین اساس مقرر شده تا در ملاقات جدید وزرای نفتی دو کشور پاکستان پیشنهادات جدید خود را در رابطه با نحوه ادامه همکاری در خصوص این پروژه ارائه دهد و این پیشنهادات مورد بررسی قرار گیرد.

گفتنی است این پروژه در ابتدا، در سال 1990 به عنوان پروژه خط لوله‌ی ایران – پاکستان – هند شناخته می‌شد که از سال 1995، دولت‌های مختلف قادر به اجرای آن نبودند، همچنین هند نیز از این پروژه خارج شد.

این خط لوله‌ی 1930 کیلومتری با توانایی انتقال 750 میلیون فوت مکعب گاز، هزینه‌ای معادل 7.2 میلیارد دلار به همراه خواهد داشت.

در این بین ایران بیشترین بخش‌های این خط لوله را که در خاک این کشور قرار دارد، ساخته است. اما پاکستان هنوز در حال شروع ساخت 781 کیلومتر از سهم خط لوله در کشور خود است این در حالی است که پاکستان با کمبود روزانه 2.5 میلیارد فوت مکعب گاز مواجه است و اگر پروژه صادرات گاز ایران به پاکستان محقق شود به خروج پاکستان از بحران انرژی کمک خواهد کرد.