به گزارش «نسیم»، محمدحسین برخوردار در نشست خبری صبح امروز با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در گذشته در تولید برخی محصولات به خودکفایی رسیدیم اما در حال حاضر خودکفایی آنها را از دست داده‌ایم و اکنون سالانه 13 میلیون تن گندم نیاز مصرف کشور است که 6 میلیون تن آن وارد می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، باید از واردات برخی کالاها که ضرورتی به واردات آنها نیست از جمله خودروهای بالای 2500سی سی که در جاده‌های ما نیز امکان استفاده از آن وجود ندارد جلوگیری شود.همچنین باید با استفاده از ابزار تعرفه‌ای بتوانیم واردات کشور را کنترل کرده به نوعی که دچار معضل قاچاق نشویم. البته نباید اسناد بالادستی اقتصاد مقاومتی را نادیده گرفت زیرا نحوه واردات، صادرات و کشاورزی مشخص شده و باید به صورت یک محور مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مجمع واردات با بیان اینکه هر زمان تعرفه تغییر کرد قاچاق نیز افزایش یافت گفت: یکی از دلایل این موضوع این است که در هیچ کشوری ارزش افزوده در گمرک دریافت نمی‌شود و اگر زیرساخت‌های الکترونیکی و دولت الکترونیک به درستی ایجاد شود اقتصاد کشور شکوفا خواهد شد اما متأسفانه ما فرهنگ مالیاتی ضعیفی داریم که باعث بروز مشکلات در کشور می‌شود.

برخوردار با بیان اینکه مقام معظم رهبری تنها به ورود کالاهای غیرضروری تأکید نفرموده‌اند بلکه موضوع قاچاق را نیز مورد توجه قرار داده است تصریح کرد: اصلاح قانون اتاق ایران از جمله اقدامات موثری است که می‌تواند نقش افراد را در برخی تصمیم‌گیری‌ها که ممکن است جانب‌دارانه باشد کاهش دهد و تشکل‌ها و افراد حقوقی در تصمیمات تأثیر داشته باشند. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که فعالیت مجمع واردات و اتاق ایران هیچ موازی کاری با یکدیگر ندارند و مجمع عضو اتاق است.

وی در مورد کالاهای اولویت 10 و آزادسازی ثبت سفارش آنها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ثبت سفارش کالاهای اولویت 10 آزاد شده است اما همچنان کالاهای سلامت محور از جمله انواع کمپوت واردات ‌آنها ممنوع است.

رئیس مجمع عالی واردات ادامه داد: در زمان تأسیس مجمع به وزارت صنعت سه نکته را اعلام کردم که یکی از آنها موضوع پایین بودن نرخ ارز بود که موجب می‌شد برخی کالاهای داخل با برند داخلی به کشورهایی از جمله چین و هند منتقل شود و سپس با برند ایرانی مجدد وارد کشور شود. بنابراین باید راهکاری در نظر گرفته می‌شد که از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری شود.براین اساس ما به شدت با واردات بی‌رویه مخالف هستیم.

برخوردار در مورد اعلام اسامی برخی از واردکنندگانی که در زمان توزیع ارز مرجع از این ارز استفاده کرده اما در مصارف دیگری خرج کرده‌اند گفت: هیچ واردکننده‌ای که عضو مجمع واردات باشد چنین اقدامی را انجام نداده و شناسایی افرادی که این کار را انجام داده‌اند از طریق سیستم بانکی دشوار نیست. البته در زمان توزیع ارز مجمع به بانک مرکزی پیشنهاد داد که این ارزها در قالب واردکنندگان شناسنامه دار انجام شود ولی محقق نشد.

وی با بیان اینکه بیشترین ارز مرجع را کالاهای اساسی و آن هم خریدهایی که بازرگانی دولتی برای ذخایر اساسی نیاز داشت دریافت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: در طی 4 سال تأسیس مجمع واردات همیشه به این نکته تأکید داشتیم که واردکنندگان باید شناسنامه‌دار باشند تا واردات بی رویه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری رخ ندهد و کارت‌های یکبارمصرف بازرگانی استفاده نشود.

رئیس مجمع عالی واردات با تأکید براینکه رویکرد اصلی بنده این است که باید تجارت آزاد باشد خاطرنشان کرد: در این زمینه ممکن است برخی از افراد زمین بخورند ولی زمینه برای استفاده مردم و افزایش صادرات محقق می‌شود.

برخوردار در مورد افزایش اعتبار کارت‌های بازرگانی به 5 سال گفت: بنده معتقدم برای افزایش اعتبار کارت‌های بازرگانی ابتدا باید پایش صورت گیرد تا افرادی که به صورت واقعی از این کارت‌ها استفاده می‌کنند از این مزیت برخوردار شوند.