به گزارش «نسیم»، به نقل از "شاتا" سیدعلیرضا شجاعی افزود: یکی از موضوعهای حائز اهمیت در بحث ادغام، برتری تولید و صنعت بر تجارت بود و این شرایط باعث شد تمام سیاستگذاریهای تجاری حتی گروهبندی کالایی 10 گانه، مبتنی بر تولید باشد.
وی با اشاره به ممنوعیت ثبتسفارش گروه 10 کالایی در سال گذشته اظهار کرد: این امر رونق تولید کالاهایی که در گروه 10 قرار گرفته بودند را به همراه داشت و باعث شد تولیدکنندگان این کالاها فعالتر از گذشته به کار خود ادامه دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت صنایعی نظیر لوازم خانگی و صنایع نساجی را در گروه این کالاها دانست و افزود: این صنایع حتی در صادرات خود نیز موفق عمل کردند.
شجاعی با تأکید بر این که در حال حاضر سیاستهای نظارتی، وارداتی و صادراتی و حتی سرمایهگذاری مبتنی بر تولید است، تصریح کرد: در دولتهای گذشته و وزرای پیشین صنایع و معادن نیز قطعا تمام سیاستها و اهداف رونق تولید بوده است اما در هر دوران تصمیمگیریها با توجه به اقتضائات آن زمان و شرایط تغییر میکرد و البته معتقدم با گذشت زمان این روشها و تکنیکها بهبود مستمر پیدا کردند.
وی با اشاره به وجود اسناد بالادستی از جمله ابلاغیه مقام معظم رهبری در حوزه تولید و صنعت، افزود: در تدوین برنامه راهبردی صنعت، معدن و تجارت، سیاستهای کلی تولید و سیاستهای کلی صنعت جهت بررسی تطبیقی مدنظر قرار گرفت و به استراتژیهای تدوینشده در گذشته و همچنین برخی برنامههای راهبردی کشورهای مشابه مراجعه و از نقاط قوت آنها بهره گرفته شد.
شجاعی از تدوین ساختار پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبتنی بر برنامه راهبردی خبر داد و گفت: پیادهسازی این ساختار که مبتنی بر فرایندها، نیازهای ذینفعان و چشمانداز آینده صنعت، معدن و تجارت است به دلیل اتمام دولت میسر نشد لذا آن را در اختیار دولت جدید قرار خواهیم داد تا در صورت تمایل طی یک بازه یکساله آن ساختار را مستقر کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از دیگر موضوعات مهم وجود اسناد بالادستی نظیر سیاستهای کلی تولید ملی است، در این باره نیز برنامههای عملیاتی پیشنهادی آماده شده که امیدواریم بتوانیم تا یک ماه آینده در کارگروه حمایت ازتولید مطرح کنیم تا بررسی، تصمیمگیری و تصویب شود.
وی با اشاره به حجم بالای فشارهای وارده به اقتصاد در سالهای اخیر تصریح کرد: هدف اصلی از این فشارها فلج کردن اقتصاد ایران بود اما طی این سالها حرکتهای خوبی صورت گرفت به گونهای که در حال حاضر ایران تبدیل به یک کارگاه بزرگ صنعتی شده و دهها هزار پروژه صنعتی، معدنی و تجاری در نقاط مختلف کشور به اتمام رسیده یا در حال انجام است.